Бразилия е твърде голям залък за амбициозните чилийци


Т. Михайлов

Бразилия е твърде голям залък за амбициозните чилийци

Бразилия - Чили
Стадион: "Елис Парк", Йоханесбург
Дата: 28.06.2010
Час: 21:30
Съдия: Хауърд Уеб (Англия)


Бразилия и Чили излизат в изцяло южноамерикански осминафинал на 19-ото световно първенство. Двата отбора показаха своята класа в досегашните си мачове в груповата фаза, а освен това са и тимовете, които заеха първо и второ място в тежката квалификационна група на зона КОНМЕБОЛ.

Петкратният световен шампион Бразилия стигна до този мач, взимайки първото място в една от най-тежките групи, където бяха още тимовете на Португалия, Кот д’Ивоар и КНДР. “Селесао” започна трудно срещу азиатския фантом, печелейки с 2:1 едва през втората част, но след това надигра с лекота “слоновете”, за да си позволи равенство с Португалия. Отборът на Дунга сякаш е спестил най-доброто именно за втората фаза, като шансовете му за титлата са огромни, още повече, че в играта останаха само още 3 световни шампиона.

Чили събра цели 6 точки в Група Н, но остана на второ място поради по-добрата голова разлика на Испания. “Ла Роха” игра чудесно в първите си две срещи с Хондурас и Швейцария и не остави съмнение, че е по-добрият отбор. Мачът с Испания пък бе доста завързан, но нелеп гол даде аванс на европейския тим, което усложни задачата на момчетата на Марсело Биелса, които скоро след това пуснаха нов гол, а и останаха с 10 души на терена.

В исторически план нещата седят изцяло в полза на Бразилия. От 65 мача Чили има едва 7 успеха, а головата разлика е феноменална – 152:55 за “селесао”, които са с 46 победи. В квалификациите “златистите” победиха с 3:0 и 4:2.

Плеймейкърът на Бразилия Кака се завръща в състава, след като пропусна мача с Португалия поради наказание. Робиньо получи почивка срещу “мореплавателите”, но се очаква да е на терена. Елано е възстановен от травмата си и също ще започне мача. Схемата на Бразилия ще бъде 4-5-1. Макар че на хартия тя изглежда защитна, когато я прилага “селесао” е съвсем различно. В моментите, в които топката е в Бразилия бековете Майон и Бастош стават крила, а Елано и Робино се вклиняват в пеналта като чисти нападатели редом с тарана Фабиано.

Големият брой картони в мача с Испания ще удари състава на Чили в този осминафинал.  Гари Медел-Питбула, Валдо Понсе и Марко Естрада са наказани, а това са основни футболисти за Марсело Биелса. Контузия продължава да мъчи нападателя Умберто Суасо и видимо той не е ефективен.  Все пак треньорът на “Ла Роха” може да рискува с неговото включване.

Това е един от осминафиналите, който изглежда най-лесно предвидим. Не, че Чили е слаб отбор, дори напротив, но много фактори са в тяхна вреда. Първо, ще натежат наказанията. Статистиката често може да заблуди залагащите, но в този случай ще се облегнем и на нея, тъй като е красноречива. Бразилия ще продължи, въпросът е само с какъв резултат.

Последни 5 изиграни срещи:


Бразилия:

02 юни Зимбабве - Бразилия 0:3 (Приятелски мач)
07 юни Танзания - Бразилия 1:5 (Приятелски мач)
15 юни Бразилия - КНДР 2:1 (СП 2010, Група G)
20 юни Бразилия - Кот д`Ивоар 3:1 (СП 2010, Група G)
25 юни Португалия - Бразилия 0:0 (СП 2010, Група G)

Чили:

30 май Чили - Северна Ирландия 1:0 (Приятелски мач)
31 май Чили - Израел 3:0 (Приятелски мач)
16 юни Хондурас - Чили 0:1 (СП 2010, Група H)
21 юни Чили - Швейцария 1:0 (СП 2010, Група Н)
25 юни Чили - Испания 1:2 (СП 2010, Група Н)


Досегашни срещи:


Бразилия - Чили

65 мача
46 победи за Бразилия
12 равенства
7 победи за Чили
Голова Разлика: 152:55 за Бразилия


Коефициенти от bet365:

Бразилия - 1.53
Равен - 4.00
Чили - 6.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
163