Гана изхвърли САЩ и продължи към 1/4 финалите (видео)


Л. Михайлов

Гана изхвърли САЩ и продължи към 1/4 финалите (видео)

Гана отстрани САЩ и се класира за 1/4-финалната фаза на Световното първенство след драматичен мач, в който двата отбора завършиха редовните 90 минути при равен резултат 1:1, а в първото продължение Асамоа Гиян вкара победния гол за африканците. Противник на Гана на четвъртфиналите ще е Уругвай, който надделя над Южна Корея с 2:1 по-рано днес.

"Черните звезди" започнаха двубоя ударно и откриха резултатa още в петата минута след като нападателят Кевин-Принс Боатенг се възползва от грешка на Рикардо Клард и с удар по земя простреля стража на американците Тим Хауърд. Гана продължиха да доминират на терена до почивката.

През втората част САЩ поеха инициативата и в 62-ата минута изравниха с попадение на Лендън Донован от дузпа за нарушение на Джон Менса срещу Клинт Демпси. Футболистите на Боб Брадли търсиха победен гол до края на срещата. но няколко добри намеси на вратаря Кингстън пратиха мача в продължение.

Само три минути след началото на първото продължение Асамоа Гиян се озова в прегръдките на съотборниците. Той успя да се пребори за топката с двама бранители в бяло и с чудесен шут прати топката в мрежата на Тим Хауърд.

Видео: Тук
Галерия от срещата: Тук

  Сподели
207