Португалия и Бразилия гарантират резултатно зрелище


Т. Михайлов

Португалия и Бразилия гарантират резултатно зрелище

Португалия - Бразилия
Стадион: "“Мозес Мабхида”, Дърбан
Дата: 25.06.2010
Час: 17:00
Съдия: Бенито Арчундия (Мексико)



Още след изтеглянето на жребия за груповата фаза на Мондиал 2010 един мач се открои над останалите. Сблъсъкът между две държави, които ги свързва една пъпна връв – Португалия и Бразилия. Бившата метрополия срещу най-голямата си колония. Среща между народи с гореща кръв и много футболни достойнства.

Смазващото представяне на Португалия срещу КНДР, донесло им победа със 7:0 даде на тима и голямо спокойствие преди сблъсъка с големия фаворит за световната купа. Хикса на старта между “мореплавателите” и Кот д’Ивоар предположи, че тези два тима ще се борят здраво за втората позиция. Само, че сега Дрогба и компания трябва да направят чудо срещу Северна Корея и да се надяват на победа на тима на Карлош Дунга. Вярно, че португалците не направиха добра услуга на севернокорейците, които могат да свършат в мините, но на Световно първенство всеки гони своя интерес.

Това прави и Бразилия, която след трудния старт с корейците и минималната победа с 2:1 повиши оборотите и натупа Кот д’Ивоар. Два гола за победата отбеляза Луиш Фабиано, но при едното му попадение останаха сериозни съмнения за игра с ръка. Другият голмайстор Елано затвърди доброто си представяне от първия мач с нов гол и във втория. Въобще икономично-печелившия стил, който Бразилия демонстрира показва, че световната титла никак не е далече от отбора. Като прибавим и факта, че “селесао” изглежда попадна в по-лекия поток, където по пътя към полуфинала може да срещне само 1 световен шампион (Италия) (в другия поток има 4 световни шампиона), нещата изглеждат доста добре за хората на Дунга.

Роденият в Бразилия Деко е под въпрос за двубоя срещу бившите си сънародници. Той си позволи да критикува селекционера Карлош Кейрош и макар че официалната версия е, че има лека травма, контузията му май е по-скоро “треньорска”. Рубен Аморим е аут поради травма.

Елано получи тежък удар в крака в мача с Кот д’Ивоар, но за късмет се размина от сериозна контузия. Вероятно обаче е той да получи почивка, за да не се предизвикват усложнения. Кака е наказан заради червения си картон и няма да има възможност да се изправи срещу съотборника си в Реал Мадрид Кристиано Роналдо.

Предимството за Бразилия в срещите между двата отбора е впечатляващо. От 18 мача Португалия има едва 4 победи, а 2 пъти тимовете са завършвали наравно.

Очакванията са за страхотен мач като равният резултат ще задоволи напълно и двата отбора. Въпросът е, че те не би трябвало да се опасяват от евентуална загуба, тъй като не е ясно как ще се развие борбата в Група Н и дали Испания въобще ще се класира на 1/8-финалите. Това ще рече, че сметките са просто излишни и съперниците могат да играят за удоволствие, престиж и за публиката.

Последни 5 изиграни срещи:


Португалия:

24 май Португалия - Капо Верде 0:0 (Приятелски мач)
01 юни Португалия - Камерун 3:1 (Приятелски мач)
08 юни Португалия - Мозамбик 3:0 (Приятелски мач)
15 юни Кот д`Ивоар - Португалия 0:0 (СП 2010)
21 юни Португалия - Северна Корея 7:0 (СП 2010)

Бразилия:

02 март Ейре - Бразилия 0:2 (Приятелски мач)
02 юни Зимбабве - Бразилия 0:3 (Приятелски мач)
07 юни Танзания - Бразилия 1:5 (Приятелски мач)
15 юни Бразилия - Северна Корея 2:1 (СП 2010)
20 юни Бразилия - Кот д`Ивоар 3:1 (СП 2010)


Досегашни срещи:

Португалия - Бразилия

18 мача
4 победи за Португалия
2 равенства
12 победи за Бразилия
Голова Разлика: 36:15 за Бразилия


Коефициенти от bet365:
Португалия - 3.75
Равен - 3.00
Бразилия - 2.25

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
158