Словакия - Италия: Решаваща победа за Скуадрата


Н. Гавазов

Словакия - Италия: Решаваща победа за Скуадрата

Словакия - Италия
Стадион: "Елис Парк", Йоханесбург
Дата: 24.06.2010
Час: 17:00
Съдия: Хауърд Уеб (Англия)


В група F на Световното първенство по футбол се срещат два отбора с различна футболна биография, но в момента с почти еднакви шансове за класиране на осминафинал. Докато за едните самото класиране на Мондиала е успех и евентуалното отпадане в групите ще се приеме за нещо нормално, то за световния шампион Италия подобно развитие на нещата ще се възприеме като национална трагедия.

Словакия е член на ФИФА от 1994 година и закономерно страната е участвала в четири квалификационни кампании за Световно първенство, като при тази - последната, успя да спечели първото място, с което си извоюва правото да замине за Южна Африка. В досегашното си представяне на турнира обаче, словаците разочароваха. Те започнаха с разочароващо равенство срещу смятания за аутсайдер Нова Зеландия, а във втория си мач от групата загубиха от Парагвай с 0:2, с което са много по-близо до дома, отколкото да продължат надпреварата. И все пак, чудеса стават. Ако Словакия победи Италия, а Парагвай завърши наравно или победи „кивитата" , то тимът на малката централноевропейска страна ще продължи напред.

В навечерието на Световното първенство по футбол никой не слагаше в сметките, че действащият световен шампион Италия може да защити титлата си. Но попадайки в една група с отборите на Парагвай, Словакия и Нова Зеландия, специалистите, а и феновете бяха сигурни, че „скуадра адзура" ще излезе безпроблемно от групата си. Но ето, че в момента тимът има само две точки от два изиграни мача, като най-разочароващият резултат бе този срещу Нова Зеландия в мач, в който италианците не показаха характер и допуснаха гол в края на мача. За да не поемат към дома си (нещо което не се е случвало от 1974 година насам), хората на Марчело Липи ще трябва да победят задължително Словакия, като по този начин няма да имат нужда да се безпокоят как ще завърши другият двубой в групата.

Наставникът на Словакия Владимир Вайс, който налетя на бой срещу журналист в началото на седмицата, ще може да разчита за двубоя срещу Италия на полузащитника си Мирослав Щох, който лекуваше контузия в коляното, но изглежда се възстанови. Специалистът ще се спре на игра с един нападател и двама дефанзивни полузащитника, което означава, че пред защитата ще застанат Щох и Щърба, а в нападение ще бъде Хамшик. В центъра на ариегарда вместо Салата, най-вероятно срещата ще започне Марек Чех.

За Италия отпада Буфон, който лекува контузия от първия мач. Добрата новина за Марчело Липи е възстановяването на Андреа Пирло, който най-вероятно ще заеме мястото си в стартовия състав на отбора. Маркизио със сигурност отпада, а нападателят на Сампдория Джампаоло Пацини ще започне като титуляр в центъра на атаката, а Джилардино, който в 46 минута на мача срещу Нова Зеландия бе заменен от Каморанези, остава на пейката. Старши треньора на отбора ще промени тактическата постройка на играчите и ще използва схемата 4-3-3, което означава, че другите двама нападатели на върха на атаката ще бъдат Якуинта и Ди Натале. Те ще бъдат подкрепяни от Пирло, Де Роси и Монтоливо, а двойката централни защитници ще бъде оформена от Канаваро и Киелини.

Как ще завърши двубоя? Представянето на Словакия до момента е разочароващо, но не по-малко разочароващо е това и на Италия. Все пак, действащият световен шампион притежава футболисти, които имат нужният опит и класа да се справят със своя противник, а и „Скуадрата" не един път е започвала участието си на големи турнири безлично. Италия ще трябва да спечели този мач, и аз предполагам, че те ще излязат пределно мобилизирани и ще успеят да победят.


Последни 5 изиграни срещи:

Словакия:

03 март Словакия - Норвегия 0:1 (Приятелски мач)
29 май Словакия - Камерун 1:1 (Приятелски мач)
05 юни Словакия - Коста Рика 3:0 (Приятелски мач)
15 юни Нова Зеландия - Словакия 1:1 (СП 2010)
20 юни Словакия - Парагвай 0:2 (СП 2010)

Италия:

03 март Италия - Камерун 0:0 (Приятелски мач)
03 юни Италия - Мексико 1:2 (Приятелски мач)
05 юни Швейцария - Италия 1:1 (Приятелски мач)
14 юни Италия - Парагвай 1:1 (СП 2010)
20 юни Италия - Нова Зеландия 1:1 (СП 2010)


Досегашни срещи:

Словакия - Италия

27 мача
8 победи за Словакия
9 равенства
10 победи за Италия
Голова Разлика: 42:38 за Италия


Коефициенти от bet365:
Словакия - 6.50
Равен - 4.00
Италия - 1.53

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
158