Япония ще затвърди силното представяне на Азия


Т. Михайлов

Япония ще затвърди силното представяне на Азия

Дания - Япония
Стадион: "Роял Бафокенг", Рустенбург
Дата: 24.06.2010
Час: 21:30
Съдия: Джеръм Деймън (Южна Африка)


Дания и Япония излизат на “Роял Бафокенг” в Рустенбург в решителен мач за място на 1/8-финалите. Съдбата на двата съперника е в техните ръце, след като до тук те победиха Камерун и загубиха от Холандия. Равенството устройва момчетата на Такеши Окада, които са с по-добра голова разлика.

Дания имаше тежката задача да стартира срещу фаворитът Холандия и, въпреки че се държа цяло полувреме отстъпи с 0:2. Във торият си мач обаче “червения динамит” показа характер, обръщайки Камерун от 0:1 до 2:1 с голове на Николас Бендтнер и Денис Ромедал. Твърде е възможно именно това липсващо самочувствие да е дало сили на датчаните и сега играта да им потръгне. Дания е от тези отбори, които са способни както на уникални изненади, така и на неочаквани провали.

Япония започна отлично първенството с 2:0 срещу Камерун, затвърждавайки силното представяне на друг азиатски тим преди тях – Южна Корея. За жалост на милионите си сънародници “самураите” не съумяха да отмъкнат поне точка от Холандия, но минималната загуба от “лалетата” постави нещата така, че за тима е нужно е достатъчно и равенство. А японците знаят как да го измъкнат. Силната им игра в защита и изключителната дисциплинираност могат да им осигурят необходимия резултат. 

От лагерна на Дания няма новини за контузени играчи. Симон Кяер обаче получи втори жълт картон от началото на турнира и е наказан.   С оглед на факта, че “динамитът” трябва да напада Мортен Олсен няма избор и ще заложи на трима нападатели в схема 4-3-3.

Такеши Окада също няма да прави промени, тъй като отборът му игра силно срещу Холандия. “Самураите” ще заложат на 4-5-1 със звездата Хонда изнесен на върна ха атаката. По-важни ще са действията в защита.

Двата отбора са се срещали само веднъж досега като датчаните побеждават с 3:2. Този път едва ли ще станем свидетели на толкова голове, тъй като Япония ще играе много внимателно. Мачът ще е напрегнат, но нулевото равенство не е изключено. Азиатците вероятно ще продължат към 1/8-финалите.

Последни 5 изиграни срещи:


Дания:

27 май Дания - Сенегал 2:0 (Приятелски мач)
01 юни Австралия - Дания 1:0 (Приятелски мач)
05 юни ЮАР - Дания 1:0 (Приятелски мач)
14 юни Холандия - Дания 2:0 (СП 2010)
19 юни Камерун - Дания 1:2 (СП 2010)

Япония:

24 май Япония - Южна Корея 0:2 (Приятелски мач)
30 май Япония - Англия 1:2 (Приятелски мач)
04 юни Япония - Кот д`Ивоар 0:2 (Приятелски мач)
14 юни Япония - Камерун 1:0 (СП 2010)
19 юни Холандия - Япония 1:0 (СП 2010)


Досегашни срещи:

Дания - Япония

1 мач
1 победа за Дания
0 равенства
0 победи за Япония
Голова Разлика: 3:2 за Дания


Коефициенти от bet365:

Дания - 2.25
Равен - 3.30
Япония - 3.25

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
155