ЮАР ще гони чудото срещу бранещата своята чест Франция


Н. Гавазов

ЮАР ще гони чудото срещу бранещата своята чест Франция

Франция - ЮАР
Стадион: "Фрий Стейт", Блумфонтейн
Дата: 22.06.2010
Час: 17:00
Съдия: Oскар Руис Акоста (Колумбия)


В двубой от група А на Световното първенство по футбол ще се срещнат два отбора, чиито съдби вече не са в техните ръце, и ако в другата среща от групата - Уругвай и Мексико завършат наравно, то Франция и домакините от Южна Африка ще приключат участието си на Мондиал 2010 още във вторник вечер.

За Франция, изминалата седмица бе белязана от знака на хаоса. Освен, че отборът загуби от Мексико с 0:2, на полувремето на злополучния мач Никола Анелка влезе в конфликт със старши треньора на отбора Раймон Доменек и бе отстранен от националния тим. Нападателят на Челси се намира вече в Лондон и ако има желание ще наблюдава Световното първенство по телевизора. Нещата може би щяха да приключат до тук, ако вчера футболистите отказаха да тренират и се прибраха в хотела си. Свидетели на скандала станаха множеството журналисти, а кондиционния треньор Дюверн си хвърли акредитацията и също напусна тренировъчното игрище, след като почти се стигна до физически сблъсък между него и капитана Евра.

В същото време във Франция медиите продължават да излизат със заглавия от рода на „Измамници" и „Срам за Франция". Хаосът в тима е очевиден и едва ли сега точно бихме могли да говорим за някаква мотивация на футболистите и желание за преследване на някакви цели. Най-вероятно играчите, по-скоро желаят да се приберат обратно у дома си и да забравят за това Световно, отколкото изтощени от натиска около тях и раздирани от скандали да се опитат да направят нещо срещу домакините, които от своя страна ще имат подкрепата на десетки хиляди вувузели.

Бафана Бафана не е в по-добро положение от „петлите". Като домакин на Мондиала, милионите фенове на тима се надяваха класиране поне на осминафинал. Само с една точка от досегашните срещи, хората на Перейра са изцяло зависими от ставащото в другия двубой от групата, където, за да се получи чудото класиране за втория етап на турнира, един от двата отбора - Мексико или Уругвай трябва да загуби, а ЮАР да победи с голяма разлика.

В последния си мач срещу „урусите", който домакините загубиха с 0:3, трудно можем да намерим доказателства, за това, че Бафана Бафана могат да победят с разлика Франция, въпреки очевидните проблеми в техния противник.

„Ние сме загрижени как ще победим Франция, защото те са един добър отбор. Все още сме уверени, че може да завършим груповата фаза с победа и д се надяваме другият мач да завърши благоприятно за нас", заяви Модисе.

Доменек загуби всякакво уважение на своите играчи, така че най-вероятно ще включи Тиери Анри в стартовия състав и ще изпълни исканията на неофициалния комитет на играчите. Тактиката най-вероятно ще нъде 4-2-3-1, с Анри отпред и Малуда, Гуркюф и Рибери на втора позиция. Не е изключено Раймон да избере схема с двама нападатели и тогава най-вероятно до Анри ще бъде Жиняк. При тази схема 4-4-2, най-вероятно ще отпадне Малуда и вместо него ще започне Валбуена.

За Южна Африка отпаднаха вратарят Куне, който получи червен картон срещу Уругвай, както и Дикгакой заради два жълти картона. Най-вероятно на мястото на втория ще започне Сибая, а Монеб Джоузеф на мястото на Куне. Схемата ще бъде 4-4-2, с Паркър и Мфела в нападение.

 

И двата отбора ще разчитат на някакво чудо за да продължат напред. Но събитията във френския лагер през уикенда не са оптимистични и това ще даде своето отражение на тяхната игра. Разбира се, ако домакините разчитат само на това за да грабнат победата, ще сгрешат много.

„Ние ще направим всичко възможно, за да може Франция да си върне честа във вторник", заканиха се „петлите" днес.

От своя страна южноафриканците ще имат зад гърба си подкрепата на феновете и наистина ще излязат в мача ( дори и последен) напълно мобилизирани и с желание за победа, както бе срещу Мексико.

Според мен, Франция не може да постигне победа и най-много, което може да направи е да се добере до равенство. Все пак аз залагам на победа за домакините, още повече, че коефицентът в тяхна полза просто е съблазнителен.

 


Последни 5 изиграни срещи:

Франция:

26 май Франция - Коста Рика 2:1 (Приятелски мач)
30 май Тунис - Франция 1:1 (Приятелски мач)
04 юни Франция - Китай 0:1 (Приятелски мач)
11 юни Уругвай - Франция 0:0 (СП 2010)
17 юни Франция - Мексико 0:2 (СП 2010)

ЮАР:

31 май ЮАР - Гватемала 5:0 (Приятелски мач)
05 юни ЮАР - Дания 1:0 (Приятелски мач)
05 юни Замбия - ЮАР 1:1 (Шампионат на Африка)
11 юни ЮАР - Мексико 1:1 (СП 2010)
16 юни ЮАР - Уругвай 0:3 (СП 2010)


Досегашни срещи:

Франция - ЮАР

3 мача
2 победи за Франция
1 равенство
0 победи за ЮАР
Голова Разлика: 5:1 за Франция


Коефициенти от bet365:
Франция - 2.30
Равен - 3.30
ЮАР - 3.25

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
203