Гана и Австралия си поделиха по точка (видео)


П. Пенков

Гана и Австралия си поделиха по точка (видео)

Отборите на Гана и Австралия не успяха да се победят и завършиха при резултат 1:1 в среща от група D на Световното първенство в Южна Африка. Двубоят се проведе на стадион Роял Бафокенг в Рустенбург. Австралия успяха да открият резултата още в 11-та минута на мача, когато получиха правото да изпълнят пряк свободен удар. Вратарят на Гана Ричард Кингстън улови ъгъла, но не успя добре да улови кълбото, след което Олман се възползва от грешката му и отбеляза за 1:0.

В 24-та минута Гана успяха да организират опасна атака срещу противниците си. Топката беше центрирана в наказателното поле, след което футоболист на "черните перли" шутира по посока вратата на Марк Шварцер, но кълбото се удари в дясната ръка на Хари Кюъл, след което съдията  реши да му покаже директен червен картон, а Гана получиха правото да изпълнят дузпа. Асамоа Гиан застана зад бялата точка и изравни резултата.

През второто полувреме Гана се опитваха да обърнат резултата в своя полза, но вратаря на Фулъм Марк Шварцер успяваше да отрази всеки отправен удар по посока на вратата му. В 72-та минута защитника на Динамо Москва Люк Уилкшир беше изведен прекрасно и остана един на един срещу ганайския страж, стреля, но топката се удари в крака на Кингстън, след което попадна в друг играч на кенгуратата, който обаче не успя да засече по най-добър начин.

С тази победа Гана излиза начело на групата с актив от 4 точки, но им предстои тежък мач срещу Германия. Австралия са на последната позиция с една точка, като те се изправят срещу Сърбия в следващата си среща.

Видео: Тук

  Сподели
165