Италия ще пречупи Нова Зеландия


Т. Михайлов

Италия ще пречупи Нова Зеландия

Италия - Нова Зеландия
Стадион: "Мбомбела Стейдиъм", Нелспройт
Дата: 20.06.2010
Час: 17:00
Съдия: Карлос Алберто Батрес (Гватемала)


Италия излиза срещу Нова Зеландия във втория си мач на Световното първенство в ЮАР. И двата отбора стартираха с равенства 1:1 в предишния кръг и така група F стана доста интересна.

“Скуадра адзура” по традиция тръгва много трудно на тези шампионати и никой не бе учуден от хикса на световния шампион срещу коравия Парагвай. Футболистите на Марчело Липи не играха лошо, а вече видяхме, че абсолютно всички от 5-те големи гранда на Европа записаха доста лоши резултати. Видя се, че Италия е добре балансиран състав разполагащ по-традиция със стабилна отбрана. Единственото което липсва е плеймейкър, който да захранва резултатните нападатели на “скуадрата”.

Нова Зеландия сътвори едно от чудесата на първата фаза, правейки 1:1 със Словакия с гол на Рийд в 93-ата минута. “Кивитата” не показаха чак толкова големи футболни достойнства, но за великият им дух не може да се каже лоша дума. В типичен британски стил новозеландците изнасят топката сравнително бързо, а и разполагат с високи атакуващи играчи, които могат да огорчат всяка по-разсеяна защита.  

Големият удар върху Италия срещу Парагвай бе контузията на Джанлуиджи Буфон. Вратар ще бъде Маркети. Пирло пък е с травма в глезена. Марчело Липи ще заложи на традиционното 4-4-2 като на върха ще са най-вероятно Пацини и Ди Натале.

Халфът на Нова Зеландия Тим Браун се завърна в тренировъчния процес, след като травмата в рамото му отшумя напълно. Глен Мос пък е наказан.

На хартия Нова Зеландия е абсолютен аутсайдер, но дали така мислят и “кивитата” Словаците ги подцениха и пътят им към 1/8-финалите сега е постлан с тръни. Опитен тим като Италия не би трябвал ода срещне проблеми срещу “белите”, но видяхме какво стори Англия срещу Алжир. Все пак тук може да се търси победа за Италия при евентуално равенство през първото полувреме.
 
Последни 5 изиграни срещи:

Италия:

18 ноември Италия - Швеция 1:0 (Приятелски мач)
03 март Италия - Камерун 0:0 (Приятелски мач)
03 юни Италия - Мексико 1:2 (Приятелски мач)
05 юни Швейцария - Италия 1:1 (Приятелски мач)
14 юни Италия - Парагвай 1:1 (СП 2010)

Нова Зеландия:

04 март Нова Зеландия - Мексико 0:2 (Приятелски мач)
24 май Австралия - Нова Зеландия 2:1 (Приятелски мач)
29 май Нова Зеландия - Сърбия 1:0 (Приятелски мач)
04 юни Словения - Нова Зеландия 3:1 (Приятелски мач)
15 юни Нова Зеландия - Словакия 1:1 (СП 2010)


Досегашни срещи:

Италия - Нова Зеландия

1 мач
1 победа за Италия
0 равенства
0 победи за Нова Зеландия
Голова Разлика: 4:3 за Италия


Коефициенти от bet365:

Италия - 1.22
Равен - 6.00
Нова Зеландия - 15.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
140