Отзивите след Германия - Сърбия


П. Пенков

Отзивите след Германия - Сърбия

Както знаете САЩ стигна до равенство 2:2 срещу Словения, след като губеше с 0:2 през първата част. С вдъхновена игра през вторите 45 минути янките дори стигнаха до победно попадение в края, което незнайно защо бе отменено от съдията Колибали от Мали. Ето какво заявиха от двата лагера след края на двубоя:

Йоаким Льов, Треньор на Германия

Определено имахме няколко проблема през първото полувреме. Беше трудно с човек по-малко и попадението им след това. През втората част отбора ми опита всичко и свършихме доста работа. Бяхме с човек по-малко, но все още успяхме да създаваме опасни положения, както и да покажем характера си. Няма да наведем глави. Все още вярваме в успеха си и сме решени да го постигнем.

Радомир Антич, Треньор на Сърбия

Играхме много добре през първото полувреме и успяхме да запазим преднината си и през второто. Можехме да победим с повече, но и напрежението беше фактор. Доволен съм от представянето ни.

Филип Лам, Капитан На Германия

Не започнахме срещата както срещу Австралия - в действителност бяхме по-зле през първия половин час, но въпреки това не успяхваме на противника ни да не създава опасни положения пред вратата ни. През второто полувреме показахме, че сме способни да създаваме положения дори с човек по-малко.

Владимир Стойкович, Играч на мача и вратар на Сърбия

Щастлив съм, защото се нуждаехме от този успех. Доволен съм, че успях да спася удара на Подолски. Сега трябва да се концентрираме напълно върху последната ни среща срещу Австралия, тъй като няма да ни е лесно срещу тях.

Бастиан Швайнщайгер, Халф на Германия

Съблекалнята беше изпълненена с гняв и разочарование, защото това е среща, която не трябваше да губим. Нямам думи относно това, което се случи днес.

Милан Йованович, Голмайсторът на Сърбия

Много съм горд от попаданието си. Това може би е най-важния гол в кариерата ми. Благодаря на Милош Красич и Никола Зигич, както и на Стойкович. Беше невероятно!

Лукаш Подолски, Нападател на Германия

Обикновенно бележа от наказателни удари, но стража им улови правилния ъгъл и улови. Сега се нуждаем от отборния ни дух. През следващите дни мотото ни ще бъде "Победи или умри!".

  Сподели
181