Гана ще удари и Австралия


Т. Михайлов

Гана ще удари и Австралия

Гана - Австралия
Стадион: "Роял Бафокенг", Рустенбург
Дата: 19.06.2010
Час: 17:00
Съдия: Роберто Розети (Италия)


Гана среща Австралия във втория мач за двата тима от програмата на Група D на Мондиал 2010. След победата на Сърбия над Германия нещата тук са много интересни, а “кенгурата” имат възможност да ги направят още по-завързани.

В първия кръг Гана малко изненадващо удари Сърбия с гол от дузпа като засега това е тимът, който брани най-достойно честта на Африка. “Черният континент” се надяваше на много силно представяне на 6-те нации, които имат шанс да участват на финалите, но в повечето групи нещата за тях са доста сложни. Най-добри са шансовете на Гана. В последния мач обаче ги чака Германия, която трябва да хвърли всички сили след фиаското със сърбите.

В група с Германия, Сърбия и Гана Австралия сякаш е в позицията на аутсайдер. Всички обаче си спомнят предишното световно, в което “кенгурата” стигнаха осминафинал. Вярно, че от тогава формата им спадна, но пък в тима все още има класни играчи. Стартът с 0:4 от Германия може би се дължи на нервност и уплаха от името на съперника. Първият мач винаги е по-специален и този път можем да видим истинското лице на Австралия. Срещу Маншафта те играха и с човек по-малко, което също оказа влияние.

Халфът на Интер Съли Мунтари е възстановен от контузията си и може да започне мача. Няма причина треньорът Милован Райевац да прави промени след победа.  Гана играе в схема 4-2-3-1 с Гиян в атака.

Треньорът Пим Веербек няма да може да разчита на Тим Кейхил, който получи пресилен червен картон срещу Германия. На негово място вероятно ще видим добре познатия ни Хари Кюъл. Кенгурата ще заложат на класическото 4-4-2 с втори нападател Кенеди.

Австралия може да победи Гана стига да покаже истинската си игра. Това което “кенгурата” демонстрираха срещу Германия ги прави най-слабият тим до този етап в Мондиала. Възможно е за тях всичко да започне отначало с една хубава победа. От друга страна ганайците са набрали самочувствие и осъзнават пред какво са изправени. Победа им отваря портите към почти сигурен 1/8-финал.

Последни 5 изиграни срещи:

Гана:

13 март Буркина Фасо - Гана 0:0 (Шампионат на Африка)
28 март Гана - Буркина Фасо 1:0 (Шампионат на Африка)
01 юни Холандия - Гана 4:1 (Приятелски мач)
05 юни Гана - Латвия 1:0 (Приятелски мач)
13 юни Сърбия - Гана 0:1 (СП 2010)

Австралия:

03 март Австралия - Индонезия 1:0 (Купа на Азия)
24 май Австралия - Нова Зеландия 2:1 (Приятелски мач)
01 юни Австралия - Дания 1:0 (Приятелски мач)
05 юни САЩ - Австралия 3:1 (Приятелски мач)
13 юни Германия - Австралия 4:0 (СП 2010)


Досегашни срещи:


Гана - Австралия

6 мача
1 победа за Гана
1 равенство
4 победи за Австралия
Голова Разлика: 7:3 за Австралия


Коефициенти от bet365:
Гана - 1.90
Равен - 3.40
Австралия - 4.20

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
155