Англия няма да пощади Алжир


Т. Михайлов

Англия няма да пощади Алжир

Англия - Алжир
Стадион: "Грийн Пойнт", Кейп Таун
Дата: 18.06.2010
Час: 21:30
Съдия: Равшан Ирматов (Узбекистан)


Вторият мач на един от големите фаворити за Световната купа Англия в група С е срещу Алжир. “Трите лъва” ще търсят задължителна победа, с която да насочат кораба си към 1/8-финалите. За “пустинните лисици” също няма друга алтернатива.

В първия си двубой малко злощастно Англия записа само 1:1 срещу тима на САЩ. Фрапантна грешка на вратаря Робърт Грийн доведе до смут в английските редици след доброто начало. Отново се прояви големия проблем на “трите лъва”- липсата на стабилен играч на най-важния пост във футбола. В атака пък възпитаниците на Фабио Капело не бяха достатъчно настойчиви. Рууни бе изолиран и от това страдаше целият отбор.

Алжир не бе далеч от възможността да запиеш точка в първата си среща, но и тук вратарят издъни африканците, пускайки лек гол в края срещу Словения. Истината е, че Алжир не показа почти нищо срещу  двумилионната държава и май ще се превърне в точкодарителя в групата. Все пак всяко едно подценяване може да изиграе лоша шега на надменните англичани.

Проблемите в английската защита се увеличиха, след като стана ясно, че Ледли Кинг е контузен и според прогнозите няма да играе около 3 седмици.  Гарет Бари обаче е възстановен и вероятно ще го видим в игра. Това може да накара Капело да направи промени в тактическия план. Най-логично е Англия да играе по подобие на Манчестър Юнайтед с изнесен напред Уейн Рууни и 5 халфа. Тук разбира се идва тънкият момент, че ще е нелепо да нападаш Алжир само с един чист нападател. Това е по-скоро тактика за големите битки, които предстоят на “трите лъва”.

Вратарят антигерой Фаузи Шауши е под въпрос за мача след като пропусна тренировката в сряда заради изкълчен глезен. Така има шанс да видим в игра и единственият играч от българската А група на Световното Райс М’Боли. Той бе на проби в Манчестър Юнайтед и един силен мач срещу Англия може да ускори трансфера му на Острова.

Всеки друг залог освен победа за Англия в този мач е доста рисков. Мачът със САЩ бе първи на това първенство за момчетата на Капело и затова те подходиха нервно. Този път ще видим истинската игра на албионците, от което пък най-много ще пострада Алжир.

Последни 5 изиграни срещи:


Англия:

14 ноември Бразилия - Англия 1:0 (Приятелски мач)
03 март Англия - Египет 3:1 (Приятелски мач)
24 май Англия - Мексико 3:1 (Приятелски мач)
30 май Япония - Англия 1:2 (Приятелски мач)
12 юни Англия - САЩ 1:1 (СП 2010)

Алжир:

13 март Алжир - Либия 1:0 (Шампионат на Африка)
17 април Либия - Алжир 2:1 (Шампионат на Африка)
28 май Ейре - Алжир 3:0 (Приятелски мач)
05 юни Алжир - ОАЕ 1:0 (Приятелски мач)
13 юни Алжир - Словения 0:1 (СП 2010)


Досегашни срещи:

Англия - Алжир

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
Англия - 1.25
Равен - 6.00
Алжир - 12.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
185