Бразилия ще се развихри срещу загадката от Изток


Т. Михайлов

Бразилия ще се развихри срещу загадката от Изток

Бразилия - Северна Корея
Стадион: "Елис Парк", Йоханесбург
Дата: 15.06.2010
Час: 21:30
Съдия: Виктор Касай (Унгария)


Дойде ред и на петкратния световен шампион Бразилия да изиграе първия си мач на Мондиал 2010. “Селесао” започва похода си за шеста титла срещу един от най-загадъчните отбори – Северна Корея. Дали корейците няма да продължат доброто представяне на тимовете от Азия, предстои да разберем?

Бразилия попадна в коварна група, където освен Северна Корея са още тимовете на Португалия и Кот д’Ивоар. Досега не е имало случай с изключението на първите два Мондиала, в които “златистите” да не преминат първата фаза. Едва ли и сега това ще се случи, тъй като Карлош Дунга разполага с първокласен отбор, който се класира за финалите без особена трудност, печелейки в Зона КОНМЕБОЛ. Домакините на следващото първенство на планетата разбиха Танзания и Зимбабве в последните си контроли като така и не проведоха приятелски мач с по-сериозен съперник.

Северна Корея участва на Световно първенство за втори път в историята си като предишният е през далечната 1966 в Англия, където тимът е в група със СССР, Италия и Чили. Азиатците започват с 0:3 от руснаците, правят равен с южноамериканците и шокират “скуадра адзура”с 1:0, с което минават групата за сметка на 4-кратния шампион. В ¼-финала повеждат с 3:0 срещу Португалия, но Еузебио вкарва 4 гола за крайното 5:3.  Поради комунистическата диктатура в КНДР, която вероятно е най-затворената държава футболистите на Чолима са напълно непознати за широката публика, но самият факт, че са преодолели квалификациите в Азия е гаранция за тяхната сила.

Карлош Дунга няма проблеми с контузени играчи. Вратарят на европейския шампион Интер пропусна контролата с Танзания заради болки в гърба. Вероятно обаче той няма да има проблем да играе срещу корейците. Халфът Рамиреш вкара два на Танзания и нищо чудно да го видим в игра. Дунга, който е любител на по-консервативния стил, за което го обвиняват в родината му ще заложи на преливаща схема от 4-5-1 в защита към 4-3-3 в атака.

Северна Корея се изхитри да регистрира като трети вратар нападателя Ким Мйон-Вон, но от ФИФА взеха мерки и обявиха, че той може да бъде използван само като страж. От лагера на КНДР също няма новини за контузени. Тимът вероятно ще заложи на защитна схема 5-4-1, надявайки се да удържи мощните нападатели на “селесао”.

Двубоят Бразилия – КНДР изглежда като един от най-сигурните за залагащите като тук въпросът е не кой ще победи, а с колко. Ако играта на бразилците тръгне е възможно да видим и разгромна победа. Все пак като за първи двубой ще сме по-скромни, търсейки класически резултат. Колкото и да е клиширано Северна Корея не бива да се подценява само защото е непознат отбор. Победите на Япония и Южна Корея доказаха, че футболът в Азия е доста напреднал.  

Последни 5 изиграни срещи:

Бразилия:

14 ноември Бразилия - Англия 1:0 (Приятелски мач)
17 ноември Оман - Бразилия 0:2 (Приятелски мач)
02 март Ейре - Бразилия 0:2 (Приятелски мач)
02 юни Зимбабве - Бразилия 0:3 (Приятелски мач)
07 юни Танзания - Бразилия 1:5 (Приятелски мач)

Северна Корея:

18 март Мексико - Северна Корея 2:1 (Приятелски мач)
22 април ЮАР - Северна Корея 0:0 (Приятелски мач)
15 май Парагвай - Северна Корея 1:0 (Приятелски мач)
25 май Гърция - Северна Корея 2:2 (Приятелски мач)
06 юни Нигерия - Северна Корея 3:1 (Приятелски мач)


Досегашни срещи:

Бразилия - Северна Корея

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:

Бразилия - 1.10
Равен - 9.00
Северна Корея - 29.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
185