Отизивите след Сърбия - Гана


П. Пенков

Отизивите след Сърбия - Гана

Както знаете Гана спечели срещу Сърбия с 1:0 в първия си мач при участието си на световното първенство. Победния гол за ганайците реализира Асамоа Гиан от дузпа в 84-ата минута. Ето какво заявиха от двата лагера след края на срещата:


Милован Райевац, Треньор на Гана

Според мен тази победа е впечатляваща, но съжелявам сърбите. Познавам повечето от техните играчи и знам способностите им, така че се концентрирах основно върху работата ми като мениджър на Гана. Може би имахме късмет, те са труден отбор и е трудно да се играе срещу тях. Надявам се да спечелят шест точки в следващите си 2 срещи.

Радомир Антич, Треньор на Сърбия

Разбира се това е загуба за нас, а трудно, когато започнеш Световното първенство по този начин. От самото начало бяхме нервни и допуснахме доста грешки. Остават ни още две срещи, така че трябва да мислим позитивно и да се възстановим физически. Трябва да оставим днешния двубой в миналото и да гледаме напред към срещите ни срещу Германия и Австралия.

Асамоа, Защитник на Гана

Винаги съм искал да бъда определен като играч на мача. Просто имах късмет при отбелязването на гола. Всички искаха да спечелим. Показахме опита си и заслужено постигнахме успех. Целият африкаснки народ стой за нас. Ние спечелим този мач заради тях.

Здравко Кузманович, Защитник на Сърбия

Искам да се извиня на съотборниците си. Направих грешка. Опитах се да ударя топката с глава, след това осъзнах, че няма да успея и ръката ми срещна кълбото.

  Сподели
161