Ще успеят ли самураите да дресират неукротимите лъвове?


Т. Михайлов

  Ще успеят ли самураите да дресират неукротимите лъвове?

Япония - Камерун
Стадион: "Фрий Стейт", Блумфонтейн
Дата: 14.06.2010
Час: 17:00
Съдия: Олегарио Бенкуеренса (Португалия)



Много любопитен мач предлага програмата на първия кръг на Група Е. Един срещу друг се изправят наглед равностойните тимове на Япония и Камерун. “Самураите” имат самочувствието на отбора с по-добър баланс в досегашните 4 срещи между двата съперника, но пък “неукротимите лъвове” са с 26 места по-напред в световната ранглиста на ФИФА.

Япония се превърна в един от най-постоянните участници в Световната купа. Макар дебютът на Страната на изгряващото слънце да е чак през 1998, от тогава насам тимът няма пропуснати финали като през 2002 бе съдомакин заедно с Южна Корея и стигна до 1/8-финала преди хитът Турция да го отстрани. В другите два случая японците отпадат още в груповата фаза. Те обаче са най-предно класираният тим от Зона Азия в ранглистата на ФИФА, а видяхме каква бе разликата в класите между Корея и Гърция. При добър старт “самураите” имат всички шансове да стигнат до плейофите. В контролите напоследък Япония не е никак убедителна, губейки от Англия, Сърбия, Кот д’Ивоар и Южна Корея и завършвайки наравно със Зимбабве.

Камерун е африканският тим с най-много участия на Световно първенство (6) като оставя ясна диря с участието си през 1990. “Неукротимите лъвове” получават това прозвище достигайки до ¼-финала, където не им достига малко, за да отстранят и Англия с легендарния Гари Линекер.  Треньорът Пол Льо Гуен разполага със няколко световни звезди като сред тях изпъква Самуел Ето’о носител на 3 европейски титли, две от които в последните 2 години. Личат още имената на Камени, Александър Сонг и Пиер Вебо. В контролите преди Мондиала Камерун записа равенства със Словакия и Грузия и загуби от Португалия и Сърбия.

Камерун традиционно залага на схема 4-3-3 с централен нападател Емана, докато Ето’о е изтеглен по-вляво. Пол льо Гуен няма проблеми с контузени футболисти и ще може да разчита на най-доброто.    

Доста от японските национали играят в Европа и са добре познати на футболните фенове. Такеши Окада залага на консервативна схема 4-5-1. в средата оперират добре известните Хонда, Ендо и Накамура, а в атака се разчита най-вече на Оказаки.

Традиционното двата отбора залагат на много бърз футбол с движение по целия терен. Сякаш физическите им запаси не свършват. Това е и начинът по-дребните японци да се противопоставят на мощния съперник. Техниката на “самураите” е на страхотно ниво, но при африканците физическата сила е основният коз. Камерун е лек фаворит, но най-добрият залог би било равенството.


Последни 5 изиграни срещи:


Япония:

03 март Япония - Бахрейн 2:0 (Купа на Азия)
07 април Япония - Сърбия 0:3 (Приятелски мач)
24 май Япония - Южна Корея 0:2 (Приятелски мач)
30 май Япония - Англия 1:2 (Приятелски мач)
04 юни Япония - Кот д`Ивоар 0:2 (Приятелски мач)

Камерун:

27 март Камерун - Конго 3:0 (Шампионат на Африка)
25 май Грузия - Камерун 0:0 (Приятелски мач)
29 май Словакия - Камерун 1:1 (Приятелски мач)
01 юни Португалия - Камерун 3:1 (Приятелски мач)
05 юни Сърбия - Камерун 4:3 (Приятелски мач)


Досегашни срещи:


Япония - Камерун

4 мача
3 победи за Япония
1 равенство
0 победи за Камерун
Голова Разлика: 6:0 за Япония

Коефициенти от bet365:

Япония - 3.60
Равен - 3.30
Камерун - 2.10

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
198