Ще успее ли Маншафта да победи старите кенгура?


П. Пенков

Ще успее ли Маншафта да победи старите кенгура?

Германия - Австралия
Стадион: "Дърбан Стейдиъм", Дърбан
Дата: 13.06.2010
Час: 21:30
Съдия: Марко Родригес (Мексико)

В последна среща за третия ден на Мондиала Германия и Австралия се изправят един срещу друг, като това ще стане на изключително красивия "Дърбън Стейдиъм". Основният проблем при Маншафта са контузените играчи. Когато родения в Германия Кевин Принс-Боатенг контузи Михаел Балак на финала на ФА Къп, това беше единствената сериозна загубата на тима, но това беше само началото. По-късно Рене Адлер също получи травма в края на сезона с Байер Леверкузен. Но Германия продължи да губи играчи, когато Йоаким Льов ги събра на едно място. Пример за това са защитниците Кристиан Траш и Хайко Уестърман. Но като цяло най-голямата загуба за тима е тази на Балак, тъй като той успя да изведе Германия на полуфинал на Световното първенство през 2006 година. 

Мирослав Клозе спечели Златната обувка на Мондиала през 2006 година, но е считан за второстепенен нападател в състава на Льов, тъй като 32-годишния футболист не прекара добре изминалия сезон, след като изгуби титулярното си маясто в Байерн Мюнхен. Някои смятам, че Клозе би трябвало да бъде заменен от Какау, който впечатли с играти си в контролните срещи на Германия преди началото на Световното първенство. Другите опции пред Льов влючват Лукас Подолски и Марио Гомеш, които ще се зарадват ако получат правото да играят, след като разочароваха на Европейското първенство през 2008г.

Подобно на Южна Корея, Австралия също е под холандско влияние, след като национален селекционер им е Гуус Хидинк. След като изведе корейците до полуфиналите на Световното първенство през 2002г., холандецът пое кенгуратата и успя да достигне само до първия кръг от групофата фаза през 2006г. Тактиката на Австралия се основава на високо-енергийна игра на пресоване и контраатаки. Въпреки това, състава е малко променен от 2006г. насам и много от звездите им като Лукас Нийл, Винс Грела и Хари Кюъл са прехвърлили 30-те. Кенгуратата са трети по най-голяма средна възраст на МОндиала и вероятноо Вербеек ще започне двубоя с максимум два играчи, които все още са на около 20 години. Дали вече възрастните играчи ще са в състояние да подържат темпото, което стратегията на Вербеел изисква?

Интересно е, че двата тима никога преди това не са се срещали и смятам, че Германия е далеч по-класен тим от Австралия въпреки многото си контузени футболисти.

Прогноза: Германия - Австралия 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Германия:

18 ноември Германия - Кот д`Ивоар 2:2 (Приятелски мач)
03 март Германия - Аржентина 0:1 (Приятелски мач)
13 май Германия - Малта 3:0 (Приятелски мач)
29 май Унгария - Германия 0:3 (Приятелски мач)
03 юни Германия - Босна и Херцеговина 3:1 (Приятелски мач)

Австралия:

06 януари Кувейт - Австралия 2:2 (Купа на Азия)
03 март Австралия - Индонезия 1:0 (Купа на Азия)
24 май Австралия - Нова Зеландия 2:1 (Приятелски мач)
01 юни Австралия - Дания 1:0 (Приятелски мач)
05 юни САЩ - Австралия 3:1 (Приятелски мач)


Досегашни срещи:

Германия - Австралия

2 мача
2 победи за Германия
0 равенства
0 победи за Австралия
Голова Разлика: 7:3 за Германия


Коефициенти от bet365:
Германия - 1.50
Равен - 4.20
Австралия - 7.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
166