Швеция - Италия: Прагматичните италианци ще излъжат скандинавците


Н. Гавазов

Швеция - Италия: Прагматичните италианци ще излъжат скандинавците

Швеция - Италия
Стадион: "Френдс Арена", Солна
Дата: 10.11.2017 г.
Час: 21:45
Съдия: Джунейт Чакър

В централния мач от плейофите за класиране за финалите на Мондиал 2018 ще се срещнат Швеция и Италия. Първият двубой ще бъде в Стокхолм, а реваншът ще е след три дни в Милано. Ще се увеличи ли интригата преди мача на "Сан Сиро" или срещата ще е само за протокола? Отговорът на този въпрос ще стане ясен тази вечер, а почитателите на залозите едва ли ще пропуснат да опитат късмета си, както и тръпката от играта.

Швеция попадна в една от най-трудните квалификационни групи, в компанията на Франция и Холандия, но скандинавците имаха шанс за директно класиране за Мондиал 2018, след като през юни победиха "трикольорите" с 2:1 на свой терен. Шведите обаче сами се препънаха, след като претърпяха сензационно поражение с 3:2 от България в София и пропуснаха напред французите, които повече не отстъпиха лидерството. Нещата така се развиха в групата, че в последния кръг Холандия трябваше да победи скандинавците с разлика от шест гола, за да ги измести от второто място - нещо нереално в съвременния футбол, така че можем да кажем, че хората на Яне Андерсон спокойно се класираха за баражите.

Италия по традиция винаги се стреми към директно класиране за финалите на големите турнири, но този път "Скуадра Адзура" попадна в една група с Испания. От самото начало стана ясно, че някой от двата топ отбора ще играе баражи, като задачата на "Ла Фурия" се улесни още в първия мач между двата тима, през миналата година, когато намиращият се в недобра форма и с кадрови проблеми състав на Джампиеро Вентура направи 1:1 на собствен терен. През септември нещата станаха още по-ясни - испанците взеха реванша с класически резултат и като следствие, Италия зае второ място в групата си.

За домакините няма да играе Лустиг, който изтърпява наказание. Гостите са без Дзадза, който получи травма преди два дни, но има шанс да се включи за реванша.

Двата тима са се срещали 24 пъти: 12 победи за Италия и 6 успеха за Швеция. Скандинавците обаче не са надделявали над италианците в официален мач от 1987 година. Последната пресечна точка между двата тима стана в груповата фаза на Евро 2016, където Италия победи минимално с 1:0 след гол на Едер в 88-та минута.

За Швеция това са трети баражи. Отборът не замина за Мондиал 2014, след като отстъпи на Португалия, но успя да се класира за Евро 2016, преодолявайки Дания в плейофите. Италия има едно участие на баражи - срещу Русия за класиране за финалите на Мондиал 1998. Тогава "Скуадра Адзура" направи 1:1 в Москва и спечели реванша с 1:0.

Италия ще е доволна и на равенство в първия мач, така че можем да очакваме много хитро представяне от страна на гостите - затворена игра, бързо прегрупиране при загуба на топката и бързи контраатаки. Швеция ще търси победата и тимът има възможности за това - показа го срещу Франция. Проблемът за домакините обаче може да дойде от фланговете на противника. Очаква се там да бъдат Дармиан и Кандрева, така че двата бека на скандинавците ще бъдат подложени на натиск, което ще ангажира и централните защитници, а това означава повече свобода за пробивните Белоти и Имобиле.

Швеция има сили да постигне добър резултат и вероятно някои почитатели на залозите ще се спрат на този вариант, още повече, че букмейкърите предлагат чудесен коефициент за това. Но, ако домакините проявят прекалено много ентусиазъм в действията си и най-вече авантюризъм - те ще загубят.

Нашата прогноза е за мач без много голове и в крайна сметка победа за хитрите и прагматични италианци.

Прогноза: Швеция - Италия 0:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
167