Дрогба: Подложени сме на по-голям натиск отколкото Франция или Англия


Н. Гавазов

Дрогба: Подложени сме на по-голям натиск отколкото Франция или Англия

Нападателят на Челси Дидие Дрогба коментира, че в момента националният отбор на Кот д'Ивоар се намира под огромен натиск, след като всички очакват от него успех на започващото Световно първенство по футбол. За първи път турнирът се провежда в Африка и 32 годишният футболист е изключително чувствителен към високите очаквания на запалянковците в родината му.

"Очакванията и изискванията към Кот д'Ивоар са наистина високи. Много наши футболисти играят в големи клубове и са завоювали много трофеи. Но досега страната ни не е спечелила нищо. Много говорят за за игарещото в момента поколение, че е най-добрият състав на националния отбор в неговата история. Именно поради нашите запалянковци възлагат големи надежди на това Световно първенство - повече дори от Франция или Англия", цитира официалният сайт на Челси Дрогба.

Както е известно, африканската страна е в една група с Бразилия и Португалия, а също така и с неизвестния, но амбициран тим на Северна Корея. Всичко това прави задачата пред слоновете много трудна и за да се справи футболната федерация с не простата задача, привлече за старши треньор шведския треньор Свен Горан Ериксон. Дрогба е уверен, че именно опитът на треньора ще бъде много важен за успешното представяне на него и съотборниците му.

"Той е един от най-добрите треньори в света. Голям професионалист е, така че с неговият опит се надявам да победим един или два силни отбора в рамките на Световното. Той отлично разбира, че трябва още много да се работи и поради това ускори тренировките и в момента темповете на работата ни са големи", завършва Дрогба.

 

  Сподели
203