Ван Перси: Холандия трябва да играе на полуфинал


Н. Гавазов

Ван Перси: Холандия трябва да играе на полуфинал

Нападателят на холандския национален отбор Робин ван Перси е оптимистично настроен преди началото на Мондиал 2010, съобщава De Telegraaf. Според него, качествата които имат футболистите в отбора са достатъчни „лалетата" да достигнат до полуфинал, а там ще се мисли какво ще стане. Условие за това е и опитът на неговите съотборници, които играят във водещи европейски клубове.

„Трябва да се класираме най-малко за полуфиналите. Това е задължително. Имаме играчи, които притежават качества на най-високо ниво. От голямо значение е и къде играе всеки един нас. Само погледнете всеки един футболист в какъв клуб играе - това ще ни бъде от голяма полза и освен това повишава нашия опит", сподели нападателят на лондонския Арсенал.

Холандия е финалист на световните първенства през 1974 и 1978 година, но и двата пъти губи финалните мачове, съответно срещу ФРГ и Аржентина.

„Лалетата" са в една група с отборите на Дания, Япония и Камерун. В първия си мач на Мондиал 2010, Ван Перси и компания излизат срещу „червеният динамит" - срещата е на 14 юни в Йоханесбург.

 

  Сподели
187