Меси: Искам да спечеля Мондиала и Златната обувка


.

Меси: Искам да спечеля Мондиала и Златната обувка

Плеймейкърът на Аржентина Лионел Меси обяви, че иска да финишира като първенец и голмайстор на световните финали. Гаучосът недвусмислено съобщи, че въпреки критиките относно представянето си с националния екип, той няма какво да доказва на своите злодумници. В интервю за "Clarin" Меси говори за своето вълнение от предстоящото световно, което стартира за аржентинците на 12 юни с двубой срещу Нигерия.

"Чувствам се много добре в този тим. Спокоен съм", каза нападателят, преди да сподели мнението си що се отнася до шансовете на отбора си в ЮАР.

"Ако става дума за индивидуални качества, на турнира няма по-добър тим от нашия", коментира Лео Меси.

Нападателят на Барселона, който се разписа на 34 пъти, изстрелвайки клуба си до още една титла в Примера Дивисион, също не се съгласи с обвиненията, че му пука повече за клубния отколкото за тима на страната си, която напусна в посока Испания на 13-годишна възраст.

"Много неща се казаха по мой адрес. Както добри, така и лоши неща", отбеляза десятката на аржентинския национален отбор.

"Но винаги съм имал доверието на треньорите и съиграчите си, които винаги са ме подкрепяли силно", заяви Меси.

Той продължи да набляга на това, че единственото място, на което трябва да показва своята преданост, е теренът.

"Никой не иска повече от мен да изиграем страхотен Мондиал. Това е. Нямам какво друго да кажа. Просто трябва да играя", завърши носителят на златната топка за 2009 г.

АЛЕКСАНДЪР ПАВЛОВ

  Сподели
29