Аталанта с важна победа над Рома


FUTBOL-TV

Аталанта с важна победа над Рома

С два гола на новоизгряващата белгийска звезда Шарл де Кателаре Аталанта победи Рома с 2:1 в среща от 36-ия кръг в италианското първенство и се утвърди на 5-ото място. Белгиецът се разписа в рамките на две минути – в 18-ата и в 20-ата минути, а Лоренцо Пелегрини в 66-ата минута от дузпа оформи крайния резултат с попадението за гостите.

Това беше директна среща за място в Шампионската лига през новия сезон, тъй като двата отбора буквално бяха бяха заключени на петото място, което по новите правила на УЕФА изпраща в най-комерсиалния турнир. Макар Ла Деа да има мач срещу Фиорентина, насрочен за 2 юни, победата щеше да даде отговори на много въпроси. Така Аталанта е на 5-ата позиция с 63 точки, пред Рома с 60. На 3-о и 4-о място са Болоня и Ювентус с по 67 и два мача до края.

А Аталанта продължава да се катери в стълбичката на италианските грандове, тъй като в сряда им предстои и финал за Купата на Италия срещу Ювентус. Треньорът Джанпиеро Гасперини също така ги заведе и на финал в Лига Европа срещу непобедимия до момента Байер (Леверкузен), а срещу Рома трябваше да се справя без контузените Сеад Колашинац, Емил Холм и Рафаел Толои. Джалоросите, елиминирани от същия германски отбор, бяха без Пауло Дибала, Леонардо Спинацола и Ренато Санчес.

Де Кателаре откри резултата с чудесно солово изпълнение в 18-ата минута, когато елиминира ефектно Джанлука Манчини и направи майсторски завършек с десния крак в далечния долен ъгъл. Само две минути по-късно шведският защитник Исак Хиен открадна топката от Лукаку в центъра на терена, атаката продължи към Коопмайнерс наляво, който направи двойно подаване с Джанлука Скамака. Оттам нидерландецът подаде на Де Кателаре, за когото от 10-ина метра не беше проблем да прати топката отново в мрежата. А малко по-късно трябваше да има и трети гол, но този път белгийският талант стреля на сантиметри в аут.

През второто полувреме Рома вдигна оборотите и пренесе играта в половината на домакините за сериозни периоди от време. И получи дузпа в 66-ата минута, когато Тами Ейбрахам комбинира с Лукаку и беше хванат от Де Роон. Съдията малко се забави с решението, но след това избра да даде дузпа. Лоренцо Пелегрини реализира, въпреки че Карнесеки улучи правилния ъгъл.

До края на срещата вратарят на Аталанта трябваше да спасява удар на Лукаку, но последните положения бяха за Аталанта, пропуснати от Едерсон и Коопмайнерс.

  Сподели
122