Лудогорец налива свежи пари в Левски


FUTBOL-TV

Лудогорец налива свежи пари в Левски

Лудогорец ще вкара свежи пари в касата на Левски. Това ще се случи по силата на споразумението между двата клуба за трансфера на защитника Ноа Сонко Сундберг от "Георги Аспарухов“ на "Хювефарма Арена“. Сделката бе осъществена през лятото, след старта на сезона в Първа лига.

"Сините" продадоха национала на Гамбия за 800 хиляди евро. Причината е, че централният бранител отказваше да удължи договора си и настояваше да премине при разградчани. В клаузите по контракта има доста предвидени бонуси за Левски. Единият от тях вече е гарантиран, твърди "Тема Спорт". Сините ще получат 100 хиляди лева поради факта, че Лудогорец спечели титлата с помощта на Сундберг. Разградчани си гарантираха златните медали със съботния успех с 3:1 над ЦСКА.

Столичани сега ще стискат палци орлите да влязат в групите на Шампионската лига. Това ще им донесе 350 хиляди лева. Ако родният първенец стигне само до груповата фаза на Лига Европа, то премията ще бъде в размер на 200 хиляди лева. С двойно по-малко ще трябва да се утешава Левски, ако турнирът е Лигата на конференциите.

  Сподели
232