Тунис - Сенегал: Потърсете и друг знак освен двойката


Н. Гавазов

Тунис - Сенегал: Потърсете и друг знак освен двойката

Тунис - Сенегал
Стадион: "Стад дьо Франсвил", Франсвил
Дата: 15.01.2017г.
Час: 21:00
Съдия: Неан Алиум (Камерун)

Тунис ще бъде символичен домакин на Сенегал в мач от първия кръг в група В на Купата на Африка. Тук са още съставите на Алжир и Зимбабве и този квартет изглежда най-равностоен от всички, което предполага истински битки и много възможности за почитателите на залозите.

Тунис е традиционен участник в турнира. "Картагенските орли" са тук за 12-ти пореден път и общо за 18-ти, а през 2004 година спечелиха първенството. Трудно можем да говорим за колектива на Хенрих Касперчак като фаворит, тъй като в състава има 14 футболисти от местния шампионат, а останалите играчи се състезават в страни като Египет, Катар, Саудитска Арабия, както и няколко малко известни имена от шампионатите в Испания и Франция, но и не може да гледаме на Тунис като на средняк - този тим винаги може да избухне и да направи нещо гръмко.

Вниманието към Сенегал винаги е повишено, макар че този отбор никога не е ставал шампион на Африка. Най-големият успех е участието на финал през 2002 година, когато "Лъвовете на Теранга" губят след дузпи от Камерун. А в последното издание на КАН тимът не успя да прескочи груповата фаза на турнира. Ако говорим за фаворит в групата, именно Сенегал се смята за такъв, а причината е, че всички полеви футболисти се състезават в Европа. Само двамата вратари на "Лъвовете на Теранга" са от местното първенство. В защитата ще видим Калиду Кулибали, в полузащитата Шейх Куяте и Мохамед Диаме, а в линията на атаката Муса Соу. Разбира се, главната звезда е Садио Мане, който показва отлична игра в състава на Ливърпул.

Двата съперника влизат в мача с различна форма. Тунис е с две победи и две загуби в последните си пет срещи, докато Сенегал спечели 4 от последните си пет двубоя и загуби гостуването си на ЮАР. Вероятно това е другата причина водещите букмейкъри да отдадат своите предпочитания към колектива на Алиу Сисе. Например, коефициентът на efbet за победа на Сенегал е 2.2, а за успех на Тунис 3.85. Освен това букмейкърът не предвижда много голове в мача - 1.45 за под 2.5 гола и 2.70 за над 2.5 попадения.

Ние сме съгласни с частта за головете, тъй като това е първи мач, ще има много заряд и напрежение в него, а това може да се отрази на играта на футболистите. Що се отнася до знака в двубоя, съветът ни е да потърсим и друг знак, а не категоричното "2", като причините са гореизброените, а в добавка и това, че наставникът на Сенегал е най-младият специалист на турнира - Алиу Сисе е само на 40 години, а самостоятелно работи като треньор само от 4 години, при това с двегодишно прекъсване. Дали неопитността на треньора няма да повлияе на представянето на Сенегал?

Прогноза: Тунис - Сенегал 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Тунис:

11 ноември Либия - Тунис 0:1 (Квалификация за СП2018)
15 ноември Тунис - Мавритания 0:0 (Приятелска среща)
30 декември Страна на Баските - Тунис 3:1 (Приятелска среща)
04 януари Тунис - Уганда 2:0 (Приятелска среща)
08 януари Египет - Тунис 1:0 (Приятелска среща)

Сенегал:

03 септември Сенегал - Намибия 2:0 (Квалификация за Купата на Африка)
08 ноември Сенегал - Капо Верде 2:0 (Квалификация за СП2018)
12 ноември ЮАР - Сенегал 2:1 (Квалификация за СП2018)
08 януари Либия - Сенегал 1:2 (Приятелска среща)
11 януари Конго - Сенегал 0:2 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Тунис - Сенегал

17 срещи
9 победи за Тунис
6 равенства
2 победи за Сенегал
Голова Разлика: 20:7 за Тунис

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
127