Швеция няма да има проблеми с България


FUTBOL-TV

Швеция няма да има проблеми с България

Швеция - България
Стадион: "Френдс Арена", Солна
Дата: 10.10.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Майкъл Оливър (Англия)


България гостува на Швеция в световна квалификация, броени след поражението с 1:4 като гост на Франция. "Трикольорите" изиграха пореден слаб мач и показаха, че са далеч от класата на добрите отбори. Швеция, разбира се, също е далеч от нивото от "петлите". В предния си мач скандинавците записаха трудна домакинска победа над Люксембург, но все пак прогнозата на Futbol-tv е за безпроблемен знак - 1.

Единственият проблем пред националния селекционер Петър Хубчев е травмата, която получи Марселиньо по време на мача с Франция. Играчът на Лудогорец дори се "похвали" в социалните мрежи, пускайки снимка на контузията, която има на крака. Очакванията са той да не попадне в стартовия състав. Неговото място вероятно ще бъде дадено на Димитър Рангелов.

Иначе усилено се говори, че Петър Хубчев вече е направи своя "черен списък". Новият треньор на България нямаше възможност да избере играчите за дебютния си мач, като няма как да стори това и за двубоя с Швеция. След това, обаче Хубчев е набелязал 5-6 имена, на които повече няма да се разчита. Все пак треньорът едва ли ще прави особено сериозни промени в стартовия състав.

Хубчев е получил критика от колегите си за това, че не е пуснал в игра единствените ни футболисти, които се подвизават в едно от топ първенствата на Европа. Родните представители на Серия А - Ивайло Чочев и Александър Тонев този път може и да се появят като титуляри. Първият остана резерва срещу Франция, а Тонев влезе в игра малко преди последния съдийски сигнал. Почти сигурно на пейката ще седне Георги Костадинов. Играчът на Левски бе незабележим срещу "петлите" и това по всяка вероятност ще му коства титулярното място.

Не е изключено и защитния вал да претърпи промени. Критики няма единствено към Страхил Попов, който ще е твърд титуляр срещу шведите, но не същото може да се каже за Живко Миланов, Александров и Пиргов. Не е изключено този път Хубчев да пробва отново играчите на ЦСКА Чорбаджийски и Недялков. Те бяха титуляри при последния мач на тима, воден от Ивайло Петев.

Селекционерът на Швеция Яне Андерсон не показа никакво подценяване към България и заяви, че тимът му трябва да е подготвен максимално добре, за да се справи с тима на Петър Хубчев.

"Мачът се решава на терена, а не от това кой какво е казал. Убедихме се и срещу Люксембург - победихме трудно. Трябва да си добре подготвен, за да биеш, а мисля, че ние ще сме такива срещу България. Йонас Терн наблюдава на живо съперника при гостуването му на Франция. Заедно ще начертаем схемата за предстоящия двубой. Ще видя дали ще направя промени по състава", коментира Андерсон.

Интересен факт е, че в Шведския футболен съюз са притеснени от липсата на зрителски интерес за този мач на "Френдс Арена". "Фиаско: Едва половината стадион ще се напълни", пише вестник "Афтонбладет" в днешния си материал за мача. На този етап са продадени около 20 000 билета, докато капацитетът на съоръжението е за над 50 000 места.




Последни 5 изиграни срещи:

Швеция:

13 юни Ирландия - Швеция 1:1 (Евро 2016, Група Е)
17 юни Италия - Швеция 1:0 (Евро 2016, Група Е)
22 юни Швеция - Белгия 0:1 (Евро 2016, Група Е)
06 септември Швеция - Холандия 1:1 (Квалификация за СП 2018)
07 октомври Люксембург - Швеция 0:1 (Квалификация за СП 2018)

България:

29 март Македония - България 0:2 (Приятелска среща)
03 юни Япония - България 7:2 (Кирин Къп)
07 юни Дания - България 4:0 (Кирин Къп)
06 септември България - Люксембург 4:3 (Квалификация за СП 2018)
07 октомври Франция - България 4:1 (Квалификация за СП 2018)


Досегашни срещи:

Швеция - България

16 срещи
10 победи за Швеция
2 равенства
4 победи за България
Голова Разлика: 27:15 за Швеция



ПРОГНОЗА: ШВЕЦИЯ - БЪЛГАРИЯ 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
172