Анонс на някои мачове от 4-я кръг на Лига Европа


Н. Гавазов

Анонс на някои мачове от 4-я кръг на Лига Европа

Борусия Дортмунд - Габала
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 05.11.2015г.
Час: 20:00
Съдия: Себастиен Делфиер (Белгия)

Борусия заема първо място в квартета си в Лига Европа, без да е загубил нито един мач в компанията на Краснода, ПАОК и Габала. По някакво фантастично стечение на обстоятелствата три от четирите отбора са с отрицателна голова разлика, като само при немците този показател е с положителен знак. В случай на синхронна победа на Борусия и Краснодар тази вечер, хората на Томас Тухел ще се окажат в плейофите на Лига Европа.

Габала е с една точка в групата си с теоретични шансове да излезе от групата. Впрочем, тези шансове са много илюзорни, защото азербайджанците се очертават като най-слабия тим в квартета, демонстрирайки футбол, който е с една класа под нивото на съперниците.

Шахин, Дурм и Ройс няма да вземат участие в мача. Вероятната схема на игра на немците ще е 4-1-4-1 с Обамеянг на върха на атаката.

Гостите нямат кадрови проблеми. Почти сигурно е, че постройката ба тима ще е 4-2-3-1 с Антонов на предни позиции и Дода и Зеньов по крилата.

В този мач няма въпрос относно фаворита. Интересно е, колко гола ще вкарат гостите. Отчитайки факта, че немците направиха няколко хеттрика в Европа, спокойно може да очакваме такъв и тук.

Прогноза: Борусия - Габала 3:0

 

 


Наполи - Мидтиланд
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 05.11.2015г.
Час: 20:00
Съдия: Беноа Бастиен (Франция)

Първият срещу втория в групата, но едва ли може да говорим за дерби. Да, Наполи е лидер, а Мидтиланд е втори в класирането, но първо, италианците се намират в страхотна форма и са в страхотна серия от седем победи и равенство в последните си осем двубоя. Второ, спомнете си как завърши първата среща в Дания - с победа 4:1 за Наполи.

Очакванията са, че домакините ще доминират от самото начало срещу отбор, който записа четири поражения в последните си четири двубоя във всички турнири. Именно тази неувереност на гостите и в добавка горещите трибуни на "Сан Паоло" и по-голямата класа на неаполитанци обричат датчаните на загуба.

Прогноза: Наполи - Мидтланд 2:0

 

 


Лех Познан - Фиорентина
Стадион: "ИНЕА Стейдиъм", Познан
Дата: 05.11.2015г.
Час: 22:05
Съдия: Халис Йозкая (Турция)

Интересна е ситуацията в група I. Лидер е Базел с 6 точки, Лех и Беленензеш са с по 4, а Фиорентина е последен с 3. На всичкото отгоре ставаме свидетели на фантастични резултати - португалците загубиха от италианците у дома си, но победиха лидера на собствения му стадион. Фиорентина пък загуби домакинствата си на Лех и Базел

Поради това е трудно да кажем кой е фаворит в срещата. Фиорентина играе мощно в Серия А, но засега се проваля в Европа. В същото време поляците се сринаха на 15-то място в класирането на вътрешния шампионат, а тук имат шансове да завършат първи. Впрочем, тази неяснота е причината за добрите коефициенти в двубоя.

Нашият съвет е да се доверим на гостите, които макар и подценявайки Лига Европа, ще се опитат да излязат от групата и така да защитят своята чест.

Прогноза: Лех - Фиорентина 0:2

 


Тотнъм - Андерлехт
Стадион: "Уайт Харт Лейн", Лондон
Дата: 05.11.2015г.
Час: 22:05
Съдия: Орел Гринфелд (Израел)

В тази група Монако е лидер с 5 точки, а Андерлехт и Тотнъм имат по 4. На всичкото отгоре аутсайдерът Карабах е с три пункта! До края всеки отбор играе срещу всеки, като в последния кръг "шпорите" приемат Монако, т.е. шансовете на Тотнъм да завърши първи в групата са много големи, ако победи тази вечер.

Андерлехт обаче се намира в чудесна форма, спечелвайки четири от последните си пет мача във всички турнири. Нека припомним и това, че двубоят с Тотнъм в Брюксел бе спечелен от белгийците.

Предполага се, че домакините ще бъдат по-инициативни, докато гостите ще чакат своите шансове на контраатака. Напълно е възможно "шпорите" да излязат с някои промени в основния състав с оглед на дербито с Арсенал след три дни и ако Почетино предприеме този ход, тогава трудно лондончани ще победят своя съперник. Съветът ни е да потърсим изненадата и по-големия коефициент в тази среща.

Прогноза: Тотнъм - Андерлехт 1:1

 

 

Спарта Прага - Шалке 04
Стадион: "Дженерали Арена", Прага
Дата: 05.11.2015г.
Час: 22:05
Съдия: Клос Гомес (Испания)

Това е гвоздеят на вечерта. Вторият в класирането приема първия. Впрочем, Спарта е само на две точки пред третия АПОЕЛ, но това само математически създава илюзията за някаква оспорваност в групата. На практика чехите и немците са с класа над съперника си и вероятно по-голямата интрига ще е в битката за първото място.

В миналия кръг Спарта за малко не победи Шалке в Германия. Гостите излязоха много мобилизирани и подходиха отговорно към мача, докато "миньорите" се събудиха след втория гол на съперника си. Напълно е възможно да видим ново равенство, но нашият съвет е да се доверим на домакините. Основната причина е лошата форма на Шалке и неувереността, която се трупа в играчите на този отбор - те са без победа в последните си четири срещи, записаха две загуби, а след три дни е дербито с Борусия Дортмунд - тук, подобно на Тотнъм, много е вероятно да видим играчи, които нямат достатъчно игрова практика, което ще помогне на Спарта да вземе мача.

Прогноза: Спарта - Шалке 04 2:1

 

 

Рубин - Ливърпул
Стадион: "Казан Арена", Казан
Дата: 05.11.2015г.
Час: 20:00
Съдия: Кевин Блом (Холандия)

Рубин се намира в тежка ситуация. Руснаците са без победа в първите три мача, но имат една загуба. В миналия кръг тимът от Казан измъкна стратегическо равенство на "Анфийлд", разгневявайки англичаните. За всички е ясно, че Ливърпул не си поставя някакви грандиозни планове за Лига Европа, но Юрген Клоп едва ли желае "червените" да отпаднат в груповата фаза.

Двата съперника влизат в мача с добро настроение. Казанци успяха да пооправят положението си във Висшата лига на Русия и вече не са сред аутсайдерите. Що се отнася до гостите, те победиха Челси на собствения му стадион, което повиши самочувствието на мърсисайдци и на-важното - доближи тима на 4 точки от четвъртия в класирането.

Домакините са без Кузмин и Портнянгин, докато гостите пристигат с пълен лазарет - Хендерсън, Гомес, Ингс, Фланаган, Стъридж и Туре остават извън групата за мача.

Рубин не е гостоприемен и има само три поражения в последните си 20 домакинства. Не се размина и на английските отбори - тук загубиха Челси, Тотнъм и Уигън. Очаква се равностоен двубой, в който по-голямата класа на гостите ще се сблъска с ентусиазма на техните домакини. Напълно е възможно при такова положение да станем свидетели на повторение на резултата от "Анфийлд".

Прогноза: Рубин - Ливърпул 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
245