Анонс на 1/8-финалите от Лига Европа


FUTBOL-TV

Анонс на 1/8-финалите от Лига Европа

Евертън - Динамо Киев
Стадион: "Гудисън Парк", Ливърпул
Дата: 12.03.2015г.
Час: 22:05
Съдия: Веласко Карбайо (Испания)

Евертън достигна до тук по впечатляващ начин, като победи един от отборите, който много специалисти слагат сред фаворитите в момента, и то два пъти в груповата фаза - Волфсбург. Така тимът може да има и оправдание за неубедителната игра в локалната Висша лига.

Динамо не е отбор за подценяване. Момчетата на Сергей Ребров разполагат с много скорост и техника по фланговете, което предполага опасности на контра.

Откъм състави, Бешич, Нейсмит и Лукаку са на един картон от наказание за домакините. Джон Стоунс обаче се връща от наказание и може да застане до Фил Ягиелка. Лейтън Бейнс има проблем в бедрото, но може и да се появи в игра. 

Динамо не може да разчита на ключовия централен бранител Серхий Рибалка заради наказание. Сидорчик обаче се завръща и може директно да го замени, като застане до Мигел Велосо в полузащита. В тима има много атакуващ талант с имена като Белханда, Ярмоленко и Ленс. Последният обаче е под въпрос.

Победа у дома тук може да е ключова за "карамелите" преди трудното гостуване в Украйна. Англичаните са наясно какво е заложено на карта и ще искат подкрепата на публиката за постигане на целта.

Прогноза: Евертън - Динамо Киев 2:1 

 

Фиорентина - Рома
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Дата: 12.03.2015г.
Час: 22:05
Съдия: Матеу Лаос (Испания)

Фиорентина показва прекрасна форма в последно време. В понеделник обаче тимът бе приземен когато Лацио победи тима на "Олимпико" и то по категоричен начин.

Сега тимът посреща Рома в една италианска осминафинална среща, което е и повторение на срещата между тези отбори в Копа Италия през февруари. Тогава "Ла Виола" победи и сега ще иска да повтори това, като се надява погрома от Лацио да е само случайна спънка.

Киприан Татарусану е все още под въпрос, затова Нето вероятно ще запази мястото си. Очаква се Винченцо Монтела да направи някои промени в състава след загубата с 4:0 в понеделник. Марио Гомес, Йоакин и Гонзало Родригес вероятно ще се върнат в тима. Роси, Бернардеши и Бабакар са контузени.

Виктор Ибарбо остава контузен за гостите, както и Кастан. Руди Гарсия използва срещата с Киево през уикенда за да даде почивка на някои имена, и сега ще разполага със свежест в тима си.

Рома малко-по-малко получи обратно много от играчите, които имаха проблеми през сезона, и сега може отново да започне да гради добра форма. "Вълците" ще се надяват и добрата форма на Фиорентина да е приключила с оглед последния мач.

Прогноза: Фиорентина - Рома 2:2

 

Зенит - Торино
Стадион: "Петровски", Санкт Петербург
Дата: 12.03.2015г.
Час: 19:00
Съдия: Мануел Де Соуса (Португалия)


Първият двубой от фазата на 1/16-финалите в Лига Европа ще противопостави за първи път един срещу друг съставите на Зенит и Торино. Двубоят ще започне с един час по-рано от останалите първи мачове заради климатичните условия в Санкт Петербург.

В предишния кръг руският гранд и почти сигурен шампион се справи с лидера в холандската Ередивизи ПСВ Айндховен. Възпитаниците на Андре-Вилаш Боаш свършиха голяма част от работата си още в първата среща, когато постигнаха комфортен турнирен резултат и победиха с 1:0 на „Филипс Стейдиъм", а единственото попадение в срещата отбеляза бразилският национал Хълк в средата на втората част. На реванша в Русия Зенит съвсем не срещна трудности от страна на ПСВ и победи с лекота гостите от Айндховен с 3:0, а головете на „Петровский" бяха дело на Хъл и Рондон, като последният се разписа на два пъти. Преди настоящия двубой с травми в състава на домакините са Аршавин и Файзулин, а под въпрос са Хълк и Малафеев.

Торино превзе „Катедралата" и в предишния кръг като елиминира тима на Атлетик Билбао. След 2:2 в Италия двата отбора оставиха развръзката за реванша на „Сан Мамес", а в автономната баска провинция „биковете" спечелиха с 3:2, като на три пъти повеждаха в резултата. Първо Куареля изведе Торо напред от дузпа, а в добавеното време на първата част Макси Лопес отново даде преднина на „биковете". Крайният резултата оформи Дармиан в средата на втората полувреме. Преди тежкото гостуване в мразовития Санкт Петербург треньорът на тима Джиампиеро Вентура може да разчита на всички свои състезатели.

Прогноза: Зенит - Торино 2:1

 

 

Наполи - Динамо Москва
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 12.03.2015г.
Час: 22:05
Съдия: Тасос Сидиропулос (Гърция)


В друга среща от фазата на 1/16-финалите в Лига Европа жребият отреди един срещу друг да се изправят Наполи и Динамо Москва. Двата отбора се срещат за първи път в европейските клубни турнири.

В предишния кръг отборът на Наполи, който е считан за един от фаворитите в настоящото издание на Лига Европа, се справи с лекота с турския Трабзонспор. Италианският клуб спечели първата среща с 4:0 край бреговете на Черно море, а попаденията на Енрике, Игуаин, Габиадини и Сапата обезсмислиха реванша в Неапол, където Наполи отново се наложи, но този път играчите на Рафаел Бенитес бяха по-пестеливи с головете и спечелиха само 1:0. Преди настоящия двубой под въпрос в състава на домакините са Инсиние, Бритос и Сунига.

Динамо Москва все още няма загуба в европейските клубни турнири този сезон. Руският гранд записа 7 победи и 1 равенство в своята група, а в предишния кръг играчите на Станислав Черчесов елиминираха действащия белгийски шампион Андерлехт. Динамо направи 0:0 в Брюксел, а на реванша в Москва тимът спечели с 3:1, осъществявайки пълен обрат през втората част, след попадения на Козлов, Юсупов и Курани. Така московчани вече имат 16 гола в актива си през настоящото издание на Лига Европа, като в същото време са допуснали 7. За тежкото гостуване в Неапол наказан е Юсупов.

Прогноза: Наполи - Динамо Москва 2:1

 

Днепър - Аякс
Стадион: "Олимпийски", Киев
Дата: 12.03.2015г.
Час: 20:00
Съдия: Иван Бебек (Хърватия)

Представянето на Днепър срещу Олимпиакос изненада много почитатели на футбола. Още бяха свежи спомените как гърците победиха Ювентус и Атлетико и поради тази причина именно атиняните се смятаха за фаворити в тази двойка. Още мачът в Киев показа колко надценен е Олимпиакос и колко силен е Днепър. Победата с 2:0 даде голямо преимущество на украинците, а реваншът (2:2) само узакони победата от сблъсъка.

Сега вече на Днепър се гледа по съвсем друг начин в Европа и именно по тази причина няма различия в мненията, че Аякс е напълно равностоен съперник на колектива на Мирон Маркевич. Холандците се класираха за тази фаза на турнира след като победиха у дома си Легия с 1:0, а във Варшава постигнаха и класически успех.

Отсъстващи: Канкава, Мазух, Кравченко, Матеус и Коноплянка от Днепър. Гостите са без Леувенбург, Фишер, Цимлинг, Сигторсон и Милик.

Днепър играе силно у дома си и вероятно ще го направи и в този мач. Холандците обаче не са случаен отбор, така че ще станем свидетели на един от най-равностойните сблъсъци в Лига Европа на този етап.

Прогноза: Днепър - Аякс 2:1

 

Волфсбург - Интер
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 12.03.2015г.
Час: 20:00
Съдия: Шимон Марчиняк (Полша)

Тази година Германия заложи на Шампионска лига. В осминафинала на турнира се сражаваха трима представители на Бундеслигата, докато в Лига Европа ориентирите са други - единственият представител на немците е Волфсбург. Впрочем, "вълците" правят забележителен сезон, опитвайки се да преследват Байерн във вътрешния шампионат, а в Европа да оставят следа.

Така се роди може би най-интересният сблъсък на този етап във втория по значимост турнир на Стария континент. Разликата между Интер е Волфсбург е в това, че немците имат 58 мача в Европа, а италианците 387. Другата прилика е, че "нерадзурите" постепенно набират форма под ръководството на Роберто Манчини и допуснаха само една загуба в последните си седем мача.

Хунт, Перишич, Аролд и Древес няма да играят за домакините. Относно Интер, извън заявката за мача са Брозовуц и Подолски, а Нагатомо и Джонатан са под въпрос.

Букмейкърите отдават страхотно преимущество на Волфсбург и вероятно са прави - вторият в Бунделсигата излиза срещу деветия в Серия А. Нека обаче не забравяме за опита на "нерадзурите" и за това, че в един конкретен мач може всичко да се случи.

Прогноза: Волфсбург - Интер 1:1

 

Брюж - Бешикташ
Стадион: "Ян Брейдел", Брюж
Дата: 12.03.2015г.
Час: 20:00
Съдия: Крейг Томсън (Шотландия)

В Белгия не само Андерлехт е най-именитият клуб. В последно време Брюж много се доближи до столичани и в някои отношения дори надмина брюкселци. Като например това, че Андерлехт излетя от Лига Европа, а Брюж продължава своето участие, след като в миналия кръг преодоля съпротивата на Олборг, при това много убедително - с резултат 6:1.

Бешикташ изненадващо достигна до тук. Почитателите на английския футбол вероятно си спомнят за драмата в Истанбул и за отстраняването на английския вицешампион от турнира. Интересното е, че в състава на истанбулци няма гръмки имена, но пък начело на тима е един от най-страстните треньори н нашето съвремие - Славен Билич.

И в двата отбора има много контузени. Домакините ще са без Васкес, Искердо, Енгелс, Коомпамн, Гедоз и Уларе. Гостите не могат да разчитат на Кейбаши, Хътчинсън, Соса, Милошевич, Зенгин и Тосун.

Брюж е без загуба в 27 мача и само поради тази причина трябва да им се доверим. Общо взето двойките са равностойни на този етап в Лига Европа, така че двубоят ще е равностоен, много е вероятно да няма победител, но по-разумно ще бъде да заложим на минимален домакински успех.

Прогноза: Брюж - Бешикташ 1:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
182