Анонс на четвърт-финалите в Лига Европа


И. Ангелов

Анонс на четвърт-финалите в Лига Европа

АЗ Алкмаар - Бенфика
Стадион: "АФАС", Алкмаар
Дата: 03.04.2014г.
Час: 22:05
Съдия: Свен Одвар Моен (Норвегия)

В двата мача срещу руския Анжи в миналия кръг на Лига Европа, Алкмаар продължи само с един гол, и то от дузпа. Сега холандците се изправят срещу много по-силен опонент в лицето на Бенфика. 

Жорже Жезус се цели във втори пореден финал със своите момчета, след като в миналия кръг Бенфика успя да отстрани един от фаворитите Тотнъм

За домакините първия избор за централен бранител Ян Вуйтенс е наказан, така че Ник Виргевер ще замести. Симон Поулсен ще премине на левия бек. Топ-реализаторът Арон Йохансон получи почивка през уикенда и ще заеме позицията си отново.

За гостите Енцо Перес е наказан, но Силвио отново е на линия след своето наказание. В атака Лима има 4 попадения, затова вероятно ще получи избора на Жезус.

Португалците имат твърде много качество срещу своя опонент. АЗ със сигурност ще се брани и ще търси възможността си на контра, в опит да запази шанса си, макар обратната среща да е на гости.

Прогноза: АЗ Алкмаар - Бенфика 0:3

 

Олимпик Лион - Ювентус
Стадион: "Стад Жерлан", Лион
Дата: 03.04.2014г.
Час: 22:05
Съдия: Уилям Колъм (Шотландия)

И двата отбора в тази двойка ще искат да се отърсят от разочароващи резултати през уикенда. Но докато Ювентус има само няколко малки проблема с контузените в състава, Лион се намира в ужасяваща форма, а в дефанзивния вал контузените са много.

Домакините ще трябва да играят резервирано и да се надяват на магия от своите нападатели. Ювентус вероятно ще затисне своя опонент от първия миг и ще търси голове. 

За Лион имена като Самуел Умтити, Милан Бишевач, Мухамаду Дабо, Гайда Фофана и Клемен Грение пропуснаха дербито срещу Сен Етиен преди дни и сега също не е ясно дали ще са на линия. Мигел Лопес е аут за сезона, така че проблемите в отбрана са много. 

За Юве Артуро Видал е наказан поради натрупани жълти картони. Топ-реализаторът Карлос Тевес пък е на картон от наказанието си. Аржентинецът пропусна загубата от Наполи през уикенда поради наказание и ще е свеж за този опонент. Маркисио ще заеме мястото на Видал в средата.

Италианците са фаворити безспорно тук. Толкова много отсъстващи за Лион правят задачата им почти невъзможна. Този тим ще търси как да опази вратата си в опит да си спечели поне още един мач в равностойна позиция откъм резултат.

Прогноза: Лион - Ювентус 0:3

 

Базел - Валенсия
Стадион: "Санкт Якоб Парк", Базел
Дата: 03.04.2014г.
Час: 22:05
Съдия: Мартин Аткинсън (Англия)

Валенсия ще пътува до Швейцария, за да срещне отпаднал от Шампионска лига Базел. Битката за място сред последнтие 4 отбора тук ще е жестока. 

Домакините изглежда са си подсигурили вече локалната лига, но ще се надяват на още един сезон полу-финали в Лига Европа, както стана миналия сезон. Този тим няма загуба у дома си от октомври, когато Шалке взе минимална победа.

Марек Сучи и Фабиан Шар са аут за Базел с наказание и травма съответно, като това може да промени схемата на игра за домакините. Вероятно Деген и Сафари ще бъдат прибрани от крилата към отбраната в опит за баланс. Джовани Сио също е наказан тук.

Виктор Руис се завръща след наказание за гостите от Испания. Дани Парехо пък е наказан. Под върпос за срещата е поставен Рикардо Коста, но този отбор разполага с много силна постройка преди сблъсъка.

Валенсия не показва много в локалната Ла Лига, затова усилията на състава ще се съсредоточат в Европа. Формата на тима като гост е непостоянна напоследък, от което пък може да се възползват домакините с прекрасната си домакинска игра.

Прогноза: Базел - Валенсия 1:0

 

Порто - Севиля
Стадион: "До Драгао", Порто
Дата: 03.04.2014г.
Час: 22:05
Съдия: Волфганг Щарк (Германия)

Порто домакинства на Севиля в една среща, която и двата тима трябва да спечелят. За тези два клуба състезанието остана единствен шанс за злато в настоящата кампания. 

Порто пропадна на 15 пункта от върха в локалното първенство, но все още показва силна игра. Севиля ще трябва да се бори за добър резултат и да се постави в по-добра позиция за домакинството си след седмица. В този състав обаче има много проблеми.

Алекс Сандро се завръща за домакините след наказание и ще застане на левия бек. Вратарят Хелтон отново ще пропусне с травмата в ахилеса, а Абдолайе Ба все още няма право да играе за тима тук.

За Севиля Висенте Ибора се завръща след наказание, но Федерико Фацио и Стефан Мбиа са наказани. Освен това Даниел Карихо, Денис Черишев и Себастиан Кристофоро са контузени, а Диого Фигейраш е под въпрос. 

Севиля показва добра форма напоследък, като дори победи Реал Мадрид и това със сигурност работи за увереността сред състава. През уикенда обаче тимът загуби от Селта и така противоречащата кампания продължи. Порто винаги се представя на високо ниво у дома и е в ролята на фаворит.

Прогноза: Порто - Севиля 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
194