Реал Мадрид продължи договора с Анчелоти


Н. Гавазов

 Реал Мадрид продължи договора с Анчелоти

Реал Мадрид обяви, че е удължил контракта на наставника на тима Карло Анчелоти.

Договорът на Анчелоти изтичаше в края на сезона и той бе силно свързван с работата в Бразилия през последните девет месеца. Тъй като се появиха съмнения относно управлението му през миналия сезон, когато Лос Бланкос отстъпиха титлата в лигата на Барселона, Федерацията на Бразилия направи офанзива за Анчелоти.

И все пак Карлето устоя на изкушението да се обвърже със "селесао", запазвайки възможността да продължи с Реал Мадрид. Relevo казва, че добрата му работа му е спечелила двугодишно подновяване и малко след техния доклад, клубът направи официално подновяването до 2026 г.

“Реал Мадрид и Карло Анчелоти се споразумяха да удължат договора на треньора до 30 юни 2026 г. За петте си сезона като треньор на Реал Мадрид той спечели 10 трофея: два пъти Шампионската лига, два пъти Световни клубни купи, две Суперкупи на Европа, един път Ла Лига, две Купи на краля и една Суперкупа на Испания.

Карло Анчелоти е единственият треньор, спечелил 4 пъти Шампионската лига, и треньорът с най-много победи в историята на това състезание (118), а също така е първият треньор, спечелил петте най-големи европейски лиги (Италия, Англия, Франция, Германия и Испания)", обяви Реал Мадрид.

Планът на Реал Мадрид бе да му предложи подновяване в началото на 2024 г., при условие че резултатите са добри през първата половина на сезона. Със седем точки пред Барселона и Атлетико Мадрид, Лос Бланкос също така бяха перфектни и в Шампионска лига.

  Сподели
226