Германия надигра Дания след бурята (видео)


И. Ангелов

Германия надигра Дания след бурята (видео)

Германия посрещна Дания на "Сигнал Идуна Парк" в Дортмунд за осминафиналната среща между двата тима от Евро 2024. Днес срещата бе прекъсната поради тежки атмосферни условия, но след подновяването на играта и особено във втората част домакинът на състезанието свърши работата си за победа с 2:0.

В първото полувреме Германия доминираше и създаваше положение след положение, като дори и стигна до гол при ранен корнер на Кроос, който намери Шлотербек за удар с глава, но по-ранно нарушение на Кимих в полето бе причина ВАР да отмени.

Дания действаше единствено на контри и с това имаше известен успех, като след няколко затруднения в крайна сметка Хьойлунд завърши полувремето с две чисти ситуации, едната сам срещу вратаря, в която опита да копне над Нойер, но вратарят реагира.

Проблем и за двата тима в първата част бе прекъсването на мача заради гръмотевична буря с градушка около 35-ата минута, след което срещата се поднови за десетина минути, и стигнахме до второ полувреме при 0:0.

Втората част пък започна силно за Дания, която на свой ред вкара гол в 48-ата минута. ВАР обаче отмени поради засада на реализатора Андерсен. В следващата атака Германия достигна полето на противника и игра с ръка на същия Йоаким Андерсен бе отсъдена от ВАР за дузпа при центриране от ляво на Раум.

Зад бялата точка застана Кай Хаверц и той пласира топката перфектно и ниско до гредата, макар Шмайхел да позна посоката - 1:0. Последваха невероятни пропуски именно на Хаверц, а след това на Сане, преди в 68-ата минута Мусиала да бе изведен сам в полето и да не сбърка под ъгъл за 2:0.

До края срещата се доиграваше, а резервата Фабиан Вирц успя и да вкара нов гол с елегантно отиграване над Шмайхел, но от позиция на засада, което доведе до отмяната на попадението.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
193