Сър Ратклиф готви голямо решение за „Олд Трафорд”


Н. Гавазов

Сър Ратклиф готви голямо решение за „Олд Трафорд”

Сър Джим Ратклиф е готов да продаде правата за именуването на "Олд Трафорд", което може да доведе до реновиране на известния стадион или изграждането на нов терен за Манчестър Юнайтед .

Британският милиардер пое контрола върху футболния отдел като част от ролята си на миноритарен акционер и също така има огромни планове извън терена за 20-кратния английски шампион.

Миналия месец Сър Ратклиф каза, че има "много добри аргументи" за "името на стадиона".

"Според мен има много добър случай да имаме стадион на Севера, който да обслужва северната част на страната чрез тази футболна арена“, каза Сър Ратклиф пред Sky News .

"Ако погледнете броя на спечелените от Норт Уест Шампионски лиги, те са 10. Лондон спечели две.

И въпреки това всеки от Севера трябва да стигне до Лондон, за да гледа голям футболен мач. Трябва да има такъв (голям стадион) на Север, според мен.

Но също така е важно за южната част на Манчестър, знаете, да се регенерира. Това е нещо като втора столица на страната, където започна индустриалната революция.

Но ако имате проект за регенериране, имате нужда от ядро ​​или проект за регенериране и наличието на този стадион от световна класа там, мисля, че ще даде тласък за регенериране на този регион", добави босът.

Според The ​​Athletic , клубът сериозно обмисля продажбата на правата за именуване на стадиона, независимо дали това е регенериран "Олд Трафорд" или друго игрище.

Докладът твърди, че са проведени първоначални разговори с Bank of America, но този ход вероятно ще предизвика огромни противоречия сред части от привържениците на клуба.

Миналата седмица Сър Ратклиф се подигра с проблемите, пред които е изправен "Олд Трафорд", и по-специално с течащия покрив, твърдейки, че клубът има "третия по височина водопад във Великобритания".

"От деня, в който Сър Алекс Фъргюсън и Дейвид Гил се оттеглиха, което бе преди 11 сезона и сравнявате Манчестър Юнайтед с Реал Мадрид – които постоянно се представят добре – те постоянно се представят там, където Манчестър Юнайтед трябва да се представя днес“, заяви Сър Ратклиф на среща на върха на главните изпълнителни директори.

"Нетните разходи за играчи – и това, което имам предвид под нетни разходи са парите, които сме похарчили за играчи и парите, които сме върнали за играчи – е, че Ман Юнайтед е на минус с £1.1 милиарда и доста изненадващо, Реал Мадрид е £200 милиона .

Имаме някои наистина добри играчи в Манчестър Юнайтед и някои наистина добри млади играчи, но нека бъдем откровени, ако погледнете състава на Реал Мадрид и този на Манчестър Юнайтед – Реал Мадрид има седем играчи, които се оценяват на над £100 милиона , ако погледнете Transfermarkt .

Манчестър Юнайтед няма играчи за над 70-80 милиона паунда. С 900 милиона паунда, с които Реал Мадрид е по-добър от Манчестър Юнайтед, те построиха най-доброто футболно игрище в света, новото Бернабеу, което е абсолютно грандиозно. За 11 сезона те имат по-добър отбор и успяха да построят Бернабеу, докато ние имаме терен, който, знаете ли, в едно заглавие казах, че има третият най-висок водопад във Великобритания", добави Сър Джим.

Ман Юнайтед трябва да започне предсезонната си подготовка на 8 юли, а първият им приятелски мач за лятото ще се играе срещу Розенборг на 15 юли.

  Сподели
429