Стив Кларк: Разочаровахме самите себе си


Н. Гавазов

Стив Кларк:  Разочаровахме самите себе си

Старши -треньорът на шотландския национален отбор Стив Кларк коментира резултатите от откриващия се мач на Европейското първенство 2024, в който неговите футболисти се изправиха срещу националния отбор на Германия. Германците победиха с разгромния резултат 5:1.


“Тежка вечер. Не играхме на нивото, на което можем. Разочаровахме самите себе си. По-добри сме от това, което показахме днес. Надявам се истинското ни лице да се види в следващите два мача.

Това, което трябва да направим, още е възможно. Трябва да гледаме напред. Важното е как ще реагираме на случилото се. Целта ни е да вземем поне 4 точки от следващите двубои.

Германия игра излкючително силно, а ние, за съжаление, не успяхме да им се противопоставим. Първото полувреме мина на един дъх и не можахме да се задържим в мача", цитира Кларк пресслужбата на УЕФА.

Националният отбор на Шотландия загуби откриващия си мач на Евро 2024 в Мюнхен от домакина на турнира Германия с 1:5. До почивката "тартановата армия" губеше с 0:3, а отборът на Стив Кларк вкара единствения си гол в 87-ата минута при резултат 0:4 с помощта на автогол на германския защитник Антонио Рюдигер. Във 2-ия кръг на груповата фаза съперник на шотландците ще бъде тимът на Швейцария, а в 3-ия - тимът на Унгария.

  Сподели
126