Румъния разби Украйна в първи мач от група "Е" (видео)


FUTBOL-TV

Румъния разби Украйна в първи мач от група

Румъния записа категорична победа с 3:0 срещу  Украйна в мач от група "Е" на европейското първенство по футбол, с което селекцията на Едуард Йорданеску оглави класирането. Във втория двубой тази вечер от 19:00 българско време ще се срещнат Словакия и фаворитът за първото място Белгия.

Румъния получи подарък за първото положение в мача и откри резултата в 29-ата минута. Вратарят на Реал (Мадрид) Андрий Лунин изчисти ниско топката и тя бе пресечена от Денис Ман, който подаде за Николае Станчу на дъгата на наказателното поле. Халфът на саудитския Дамак стреля с първото докосване и изпрати топката в горния ляв ъгъл на украинската врата.

Румънците продължиха да играят много стабилно в защита след попадението и дори бяха близо до втори гол. Станчу изпълни корнер в 39-та минута и топката се завъртя към вратата, но се отклони от напречната греда на съперника.

Румъния вкара втори гол в 53-та минута и отново стражът на украинците носеше вина. Разван Марин стигна до свободна топка на около 22 метра от вратата и стреля моментално, а тя премина покрай защитник и под ръката на Лунин, попадайки в долния десен ъгъл.

Само три минути по-късно шут на Станчу от близко разстояние бе блокиран и Андрей Рациу не успя на добавка, но от последвалия корнер Румъния вкара за 3:0. Денис Ман пое топката след късо изпълнение и дриблира покрай двама защитници на Украйна, след което пусна пас успоредно на голлинията и Денис Драгуш вкара на празна врата.

Украйна трудно се отърси от шока и стигна до положение в 65-та минута. Михайло Мудрик центрира в наказателното поле на румънците и отбитата топка попадна на волето на непокрития Андрий Ярмоленко, който обаче стреля над напречната греда. 

В следващите минути украинците организираха няколко добри атаки и ги завършиха с удари, но Флорин Ница спря два шута, а Мудрик бе неточен. Така резултатът остана непроменен и Румъния записа историческа победа, вкарвайки три гола на еврофинали за първи път от 2000-а насам. Тогава те надвиха с 3:2 Англия.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
438