Франция надигра Австрия с автогол


И. Ангелов

Франция надигра Австрия с автогол

Австрия и Франция откриха своята кампания на Евро 2024 в късната среща от днешната порция мачове на европейското първенство. Днес очаквано "петлите" бяха по-класният отбор и спечелиха срещата си с 1:0, макар противникът също да стоя добре на терена дори при положение, че ключови имена от състава липсваха.

В първата част двата тима играха отворено, но точните удари липсваха почти до почивката, с изключение на една ситуация рано в срещата когато Мбапе проби от ляво и стреля ниско, а вратарят изби в корнер. Именно Мбапе обаче бе ключов за 1:0 в 38-ата минита когато проби този път от дясно до линията, центрира остро, а Вьобер без да иска насочи към собствената мрежа за гола.

Ситуацията дойде само минута след като Забицер изведе Баумгарнер в полето на Майнан, и той опита да копне топката над вратаря, но безуспешно.

Втората част отново започна с изумителен пропуск на Мбапе, излязъл сам срещу вратаря но дори не успя да нацели рамките на вратата. Така Рангник направи някои промени за Австрия и наложи контрол преди Дешан също да размести състава със смени.

До 70-ата минута обаче ударът на Мбапе от първото полувреме бе единствен точен, а голът не дойде от удар на французите. Към края и двете страни станаха по-агресивни, но резултатът не се промени.

  Сподели
190