Хамшик: Конте? Това значи, че Наполи е осъзнал грешките


Н. Гавазов

Хамшик: Конте? Това значи, че Наполи е осъзнал грешките

Словашкият централен полузащитник Марек Хамшик посвети 12 години от професионалната си кариера на изяви за италианския Наполи, който напусна през 2019 г.

В момента 36-годишният изпълнител вече е приключил кариерата си, но футболният живот в Неапол продължава да го интересува.

По-специално, в последното интервю бившият играч на "партенопеите" коментира смяната на старши треньора и назначаването на Антонио Конте.

"Можех да се върна в Наполи с Калсона, но не исках. Имам собствен път, който следвам и всичко има своето време. Щастлив съм, че направих този избор.

Но някой ден ще се върна, бъдете сигурни в това.

Ди Лоренцо? Малко съм изненадан, той винаги е бил харесван от съотборниците си и идол за феновете. Но пазарът се движи по такъв начин, че е необходимо да се разбере динамиката на последните събития, така че е трудно да се разбере тази ситуация.

Назначаването на Конте? Това означава, че грешките са осъзнати. Конте има индивидуалност и идеално пасва на клуба. Наполи ще му даде достатъчно силен отбор, за да се върне веднага в Шампионска лига.

Но не знам как точно ще играе Наполи под негово ръководство, това също ме интересува“, заяви словашкият изпълнител.

Припомняме, че Хамшик изигра за Наполи 520 мача, вкара 121 гола и направи 103 асистенции.

  Сподели
131