Де Лигт може да премине в Ман Юнайтед


Н. Гавазов

Де Лигт може да премине в Ман Юнайтед

Централният защитник на Байерн Мюнхен и националния отбор на Нидерландия Матайс де Лигт може да премине в Манчестър Юнайтед, съобщава журналистът Флориан Плетенберг в социалната мрежа X (бивш Twitter).

Според източника, манкунианците следят внимателно играча, тъй като търсят подсилване на позицията централен защитник. Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг, който тренираше де Лигт в Аякс, е голям фен на таланта на играча. Съобщава се, че на нидерландеца е разрешено да напусне Байерн, ако получи подходяща оферта, като мюнхенският клуб скоро ще обяви трансфера на централния защитник на Байер Леверкузен Джонатан Та.

Де Лигт премина в Байерн през лятото на 2022 г. от Ювентус за 67 милиона евро През този сезон бранителят изигра 30 мача във всички турнири, в които отбеляза два гола и даде една асистенция. Договорът на играча с мюнхенския клуб е валиден до края на юни 2027 г. Очакваната цена на футболиста според интернет портала Transfermarkt е 65 милиона евро. По-рано се появи информация, че Манчестър Юнайтед се интересува от нидерландеца.

  Сподели
88