Манчини: Ще се опитаме да победим Белгия


Н. Гавазов

Манчини: Ще се опитаме да победим Белгия

Старши- треньорът на италианския национален отбор Роберто Манчини говори за предстоящия четвъртфинален мач на Евро 2020 с Белгия.

"Нямам много съмнения относно състава, но на сутринта ще оценим готовността на играчите и след това ще вземем решение по отношение на първите единадесет.

Белгия е брилянтен отбор, който от три години е на върха в класацията на националния отбор. Надяваме се, че всички ще бъдат готови и ще могат да играят срещу нас, което ще зарадва много феновете. Това, разбира се, ще ни създаде повече проблеми, но футболът за това е страхотен.

Всеки мач може да ви направи по-силни, ако сте в състояние да се развиете. Допълнителното време поиска от нас големи усилия, но ние заслужихме тази победа.

Ще играем нашия футбол, както винаги. Отнасяме се към противника с голямо уважение, знаейки добре кои са те. Но просто трябва да изиграем този мач и тогава ще видим какво ще се случи. Швейцария победи Франция, Португалия също отпадна, както и Германия, Чехия се бори за медали ... Както виждаме от мачове от това ниво, ако сте по-силни "на хартия“, това не винаги се пренася на терена. Просто трябва да се движим мач след мач и дано се окажем на полуфиналите. Двубоят определено ще бъде тежък. Ние просто ще се опитаме да го спечелим, както и Белгия", заяви Манчини.

Мачът Белгия - Италия ще се проведе на 2 юли в Мюнхен, стартовият съдийски сигнал ще прозвучи в 22:00 часа българко време.

  Сподели
218