Германия се класира инфарктно с равен с Унгария (видео)


И. Ангелов

Германия се класира инфарктно с равен с Унгария (видео)

Германия прие Унгария на "Алианц Арена" в последната от груповите срещи на Евро 2020. Днес домакините два пъти изоставаха от противника и за моменти заемаха последното място в групата, преди в крайна сметка при 2:2 тук и 2:2 между Португалия и Франция те да стигнат до второ място, при първенец Франция и трети - Португалия.

В 11-ата минута днес нападателят на Фрайбург Салай центрира перфектно за Адам Шалай и капитанът с глава матира Нойер за 1:0. Последва греда на Хумелс в 21-ата минута след корнер на Кимих. До почивката Унгария се бранеше добре.

В 66-ата минута Кимих центрира в полето и вратарят Гулачи пропусна да боксира, като удар на Хумелс бе блокиран и Хаверц от близо довърши за 1:1. Радостта на домакините трая само 91 секунди след като в 68-ата минута след като пусна център Адам Шалай намери Шафер с топка над отбраната и той вкара през Нойер за 2:1.

В 84-ата минута обаче след като се хвърли смело в атака, Германия стигна до гол, като Горецка намери Вернер, чийто удар бе блокиран, преди именно резервата Горецка отново да завърши през Гулачи с малко отклоняване на топката - 2:2.

Германия ще срещне Англия на "Уембли" в директните елиминации.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
239