Португалия трябва да вземе максимума от Унгария


И. Ангелов

Португалия трябва да вземе максимума от Унгария

Унгария - Португалия
Стадион: Пушкаш Арена, Будапеща
Дата: 15.06.2021 г.
Час: 19:00 ч.

Унгария може би изтегли най-късата клечка от всички отбори на Евро 2020, след като попадна в група с всички фаворити - Франция, Португалия и Германия. Статистиката на домакините в този случай обаче е добра и те не са за подценяване, след като в последните си 11 срещи нямат загуба, а допуснаха повече от 1 гол само веднъж в този период.

Португалия получи много лоши новини вчера, след като основният краен бранител Жоао Кансело ще пропусне турнира поради коронавирус. Той бе заменен по спешност от Диого Далот, кадър на отбори като Милан и Манчестър Юнайтед, а още и Нелсон Семедо е на линия за заместник на бранителя от Ман Сити.

В състава на домакините също липсват титуляри в лицето на Доминик Собослаи и Золт Калмар, които пропускат турнира. Под въпрос с лека травма е Роланд Салаи. 

Португалия няма загуба в 21 от последните 22 мача на европейско първенство. В 5 от последните 6 тимът вкара поне по 2 гола, и във всички турнири тимът надви Унгария в 5 от последните 6 мача. Очаква се Роналдо и компания да дадат всичко и за натрупване на голова преднина с оглед другата среща между Франция и Германия, и предстоящите срещи с тях, в които всичко е възможно. 

Португалия излезе от групите в 7 поредни Евро първенства, макар да няма добър рекорд в откриващите срещи. Последните 5 състезания Португалия откри без да победи - с 3 равенства и 2 загуби. Шампионът ще цели да стартира турнира подобаващо и да покаже готовност за защита на титлата. Ако го постигне, това ще е вторият случай в историята след защитата на титлата от Испания през 2012 г.

Прогноза: Унгария - Португалия 0:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Португалия (Фернандо Сантош)
 
Патрисио
   
Пепе
Диаш
Семедо
Герейро
Перейра
Мутиньо
Силва
Бруно
Роналдо
Жота
Салай
Николич
Салаи
Холендер
Клайнхайслер
Наги
Него
Салай
Орбан
Ботка
   
Гулакси
 
Унгария (Марко Роси)

Обоснована прогноза: Унгария - Португалия 0:3

  Сподели
182