Ривър Плейт - Барселона: В битка за последния трофей за годината


Н. Гавазов

Ривър Плейт - Барселона: В битка за последния трофей за годината

Ривър Плейт - Барселона
Стадион: "Нисан", Йокохама
Дата: 20.12.2015г.
Час: 12:30
Съдия: Алирез Фигани (Иран)

Днес ще бъде разигран последният трофей за сезона. Ривър Плейт и Барселона ще определят световният шампион сред клубовете. Аржентинците могат да добавят този приз към Копа Либертадорес, а испанците към успеха в Шампионска лига. За двата съперника Световното клубно първенство е важен турнир. По традиция в Южна Америка се отнасят много сериозно към трофея, още повече, че Ривър Плейт може да стане първият аржентински клуб, който е побеждавал на клубния Мондиал. Барселона просто иска отново да победи и отново да бъде над Реал Мадрид, който спечели турнира през миналата година.

Впрочем, каталунците могат да станат рекордьори по титли на Световното клубно първенство. Барселона ще участва във финала за четвърти път, като испанците имат два успеха в предишните си три участия. Коринтианс също има две победи и засега това са най-добрите резултати.

Както е известно, Световното клубно първенство е наследник на Междуконтиненталната Купа. Ривър Плейт два пъти е участвал в този турнир: през 1986 година бе победен с 1:0 Стяуа, а десет години по-късно "милионерите" отстъпиха с 1:0 на Ювентус. Аржентинците мечтаят за поредния трофей, след като последните две години са много успешни за отбора. Под ръководството на Марсело Гаярдо за последните две години Ривър Плейт спечели Южноамериканската Купа, Суперкупата на Южна Америка и Копа Либертадорес. Предшественикът на Гаярдо - Рамон Диас пък грабна титлата на Аржентина през 2014 година.

Аржентинците нямат кадрови проблеми и ще излязат с най-доброто. Що се отнася до каталунците, основната тема на вчерашния ден бе участието на Меси и Неймар в мача. Според последни данни, двете звезди са излекували травмите си, тренирали са с основната група и напълно е възможно да започнат като титуляри. Разбира се, решението за участието на аржентинеца и бразилеца ще е изцяло на Луис Енрике, но дори и двамата да не започнат като титуляри, те ще се появят в игра през второто полувреме.

Интересното е, че по последни данни в Япония са пристигнали повече фенове от Аржентина, отколкото от Испания. Друго интересно проучване е, че Ривър Плейт има малко по-голяма подкрепа сред местните почитатели на футбола, отколкото Барселона.

Ще повлияе ли това на играта на двата тима? Категорично не, особено що се касае до каталунците, за които няма особено значение къде провеждат мачовете си. Предполага се, че Барселона няма да излезе от шаблона си на игра - повече владение на топката и бързи пробиви в наказателното поле. Очакванията от аржентинците са, че те ще отделят повече внимание на защитата си, като това важи още по-силно при вариант, в който Меси, Неймар и Суарес бъдат заедно на терена.

Фаворит в мача е Барселона, като интригата в срещата се свежда до това, дали Ривър Плейт ще успее да отбележи гол на европейския шампион. Другата интрига е, дали ще видим повече от 2.5 гола в мача. Коефициентът за само две попадения е чудесен, а за победа на Барселона с 2:0 просто е великолепен. Комбинацията от тези две игри би донесла чудесната печалба от 60 лева срещу заложени 5 лева. Освен това би могло да се включи в игрите и това, дали Луис Суарес ще отбележи гол. А вероятността за попадение от страна на уругваеца е много голяма. Нашият съвет е да се заложи на победа на Барселона, като всички други игри около този мач да бъдат комбинирани именно със знак "2" в срещата.

Прогноза: Ривър Плейт - Барселона 0:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
165