Дайджест на слуховете за 16-ти януари


Н. Гавазов

Дайджест на слуховете за 16-ти януари

С настъпването на Новата година стартира и работата на зимния трансферен прозорец в Европа. Любителите на футбола знаят, че това е времето на активните спекулации и всевъзможни слухове свързани с един или друг футболист. В много от историите има голяма доза истина, а в някои не чак толкова, в голяма част от случаите на повърхността излизат само някои неща от задкулисните действия на страните. FUTBOL TV открива нова рубрика, в която място ще намират всички онези слухове и спекулации свързани с евентуални трансфери на играчи през януари. Целта ни не е да се търси евтина сензация, а да бъде събрана на едно място постъпващата информация от световните медии и всякакви други източници.

 

18:55 Защитникът на Тулуза Жан-Даниел Акпа Акпро продължи договора си с клуба до 2016 година, съобщи France Football. Тази новина означава, че 20-годишният възпитаник на „виолетовите" остава в клуба. Интерес към Жан-Даниел имаше от няколко английски отбора.


18:44Еван Шевалие се завръща в Бордо след шестмесечен наем в Аячо. Договорът на играча изтича в края на сезона. Как ще се развие ситуацията около него остава неизвестно.


18:30 Пресни новини пристигнаха от Португалия. Goal.com. съобщава, че Бенфика се е договорил с Оскар Кордосо за продължаване договора между страните. Очаква се в най-скоро време нападателят да сложи подписа си под тригодишно съглашение.


18:26 Президентът на Лацио Клаудио Лотито потвърди, че миланския Интер се интересува от вратаря Хуан Пабло Карисо. „Да, те отправиха питане, но няма предложение", заяви Лотито за Sky Italia.

 

18:14 Испанският Сарагоса до края на зимния трансферен прозорец ще се опита да привлече в своите редици нападателя на Бенфика Нолито. Това твърди El Heraldo. Изданието твърди, че и други клубове се интересуват от 26-годишният футболист, но конкретни имена не се съобщават.

18:08 Танкерди Палмери съобщи, че нападателят на Лацио Мауро Сарате няма да отиде във Фенербахче. Според анализатора, турският гранд е предложил 10 милиона евро на Лацио и италианците са приели предложението, но Мауро не се е съгласил да играе в южната ни съседка.

18:06 Вратарят на Криля Советов и националния отбор на Алжир Раис Мболи бе даден под наем на френския Газалек Аячко, съобщи официалният сайт на руския клуб. Според информацията, за състезаващия се в Лига 2 отбор Мболи ще играе до края на сезона.


18:01 Нападателят на Ювентус Винченцо Якуинта е отклонил предложение на Уест Хем за трансфер. Според информация на Radio Kiss Kiss, „бианконерите" и „чуковете" са уточнили детайлите на сделката, но 33-годишният не е бил съгласен с условията на лондончани.

 

17:40 Сензационна новина пристигна от Германия. Според информации в немската преса, бившият наставник на Барселона Пеп Гуардиола се съгласи да оглави Байерн Мюнхен след края на сезона. Испанският специалист ще подпише до 2016 година, очаквайте повече подробности.

17:33 Ръководството на Майорка обмисля да уволни Хоакин Капарос от поста старши-треньор на отбора, съобщи Cadena COPE. По информация на медията, островитяните могат да бъдат поети от бившия наставник на България Лотар Матеус.


17:26 Официално: 18-годишният полузащитник на Челси Лукс Пиасон премина под наем в Малага. Според официалният сайт на „аншоата", бразилският футболист е преминал успешно медицинските прегледи и е подписал договор до края на настоящия сезон. Пиасон ще играе под номер 12.

 

17:21 Най-добрият нападател на Торино през този сезон Роландо Бианки може да напусне отбора през юни, съобщава Tuttosport. Според информацията, договорът на 29-годишният нападател изтича, а той продължава да отказва неговото удължаване.

 

17:02 Ливърпул в следващите 24 часа ще направи нова крачка относно привличането на холандския полузащитник на Интер Уесли Снайдер.


16:59 Daily Express излезе с нова информация относно списъка на Арсенал за потенциални нападатели. Според изданието, в него фигурира още едно име - Диего Милито. Като цяло, Daily Express пише, че лондончани вече са готови да направят предложение за 33-годишния аржентинец.


16: 42 Истински лов се разрази за Федерико Македа, чийто контракт принадлежи на Манчестър Юнайтед. По данни на Tuttomercatoweb, от услугите на италианския нападател е заинтересован Щутгарт. Испанските Леванте и Еспаньол също се оглеждат за италианеца.

 

16:01 Феновете на Бундеслигата навярно помнят чеха Мартин Фенин, който може да играе едновременно като нападател и атакуващ полузащитник. Според информация на Transfermarkt, 25-годишният футболист, който игра за Айнтрахт е подписал с чешкия Славия. Договорът на играча е за 2.5 години.


15:43 Sky Sport Italia съобщава, че Милан е започнал преговори за Никола Беломо от Бари. Атакуващият полузащитник е под прицела също така на Рома и Интер, но се предполага, че „росонерите" са фаворити за подписа на 21-годишния футболист.


15:35 Вратарят на Барселона Виктор Валдес заяви за talkSport, че все още не е взел решение за своето бъдеще. По такъв начин слуховете, че играчът е влязъл във връзка с Ливърпул се оказаха само слухове.

15:00 Интересна новина долетя от Италия. Според Sky Italia, Пеп Гуардиола е близо до това да съгласува условията на договора си с Байерн Мюнхен. Странно, имайки предвид, че по-рано днес испанеца каза, че иска да изпробва силите си в Англия.


14:49 Bild твърди, че Байер, Шалке 04 и Спартак Москва следят полузащитника на Монпелие Джамел Сахи.


14:45 Играещият под наем в Реал Сосиедад защитник на Рома Хосе Анхел може да смени клуба. Според информация на AS, бранителят може да премине в Хетафе.


14:41 Валенсия отрече вчерашните публикации, че е подписал с Яко Аспас от Селта.


14:38 Нищо ново под слънцето. The Sun твърди, че следващият треньор на Милан може да стане Жозе Моуриньо.


14:34 The Times съобщава, че Фегард Форен е отказал предложението на Ливърпул в полза на Саутхемптън, който е обещал титулярно място на норвежеца. Според медията, „светците" ще заплатят на Мьолде 3.5 милиона паунда.


14: 32 The Sun съобщава за две новини. Едната е, че Дани Греъм от Суонзи днес ще разговаря с Михаел Лаудруп за своето бъдеще в отбора. Другата е, че Евертън се интересува от полузащитника на Тулуза Етиен Капуа.


Манчестър Юнайтед продължава да претендира за крилото на Реал Мадрид Анхел Ди Мария. Според информация на Tribalfootball, Сър Алекс се е опитал да привлече аржентинеца още по времето когато той защитаваше цветовете на Бенфика. Сега шотландският специалист смята да се възползва от конфликта на играча с Жозе Моуриньо и по такъв начин да реши проблема с намиращият се в лоша форма Нани.


Ашли Коул, който през лятото може да стане свободен агент няма намерение да напуска Острова. По информация на The People, 32-годишният футболист не гори от желание да играе в Реал Мадрид или ПСЖ и е готов да приеме предложението на Манчестър Юнайтед, който е заинтересован от услугите му. „Червените дяволи" са решили, че 15 милиона паунда за Лейтън Бейнс е висока цена, при положение, че могат да получат не по-малко качествен играч и то напълно безплатно.


Daily Express съобщава, че Челси е взел на прицел опорният полузащитник на КПР Стефан Мбиа.


Темата с Диего Милито в Арсенал отново излиза на предем план. Този път тя е развита от Daily Express, който също така твърди, че преговорите за договора на Тео Уолкът все още остават отворени.


Daily Mirror твърди, че Милан поглежда към двама футболисти на Нюкасъл. Изданието уверява, че „росонерите" ще се опитат да привлекат не само защитника Давиде Сантон, но и вратаря Тим Крул, в който италианците виждат наследник на 35-годишния Кристиан Абиати.

Шалке привлече офанзивния полузащитник Рафаел от Динамо Киев. Бившият футболист на Херта ще играе за „миньорите" под наем до края на сезона, с опция да остане за постоянно на стадион "Фелтинс Арена".


Хърватският нападател на Пескара Анте Вукушич може да продължи кариерата си в Русия. Според информация на руските медии, от услугите на футболиста е заинтересован Локомотив Москва, а Радио Маяк дори твърди, че столичани са приготвили 5 милиона евро за играча.


Locura Nacional съобщава, че 22-годишният футболист на Насионал Факундо Пирис ще премине в Терек и ще сключи двегодишен договор с руския клуб.


The Times отново твърди, че Арсенал се интересува от Адриан Лопес, Алваро Негредо и Давид Вия.


Зенит може да започне преговори за трансфера на защитника на Рубин Салваторе Бокети, твърди Советский Спорт. Причината е проваленият трансфер на Игнасио Абате в руския шампион.

 

Daily Star информира, че Давид де Хеа продължава да бъде трансферна цел на Барселона. От Испания пристигна любопитна информация, а именно, че две години преди Де Хеа да бъде продаден на Юнайтед за 17 милиона евро, Атлетико предложил вратаря на каталунците. Въпреки цената от 500 000 евро, тогава Гуардиола отказал да купи Давид, който сега струва 40 пъти повече.


The Independent твърди, че Шахтьор е готов да пусне Вилиан в Челси. Но при положение, че получи за звездата си 20 милиона евро.

 

The Times твърди, че полузащитникът на Палермо Йосип Иличич е привлякъл вниманието на Тотнъм.


Продължава сапунката с преминаването на полузащитника на Полония Павел Вшолек в Хановер 96. Според PR RAM, играчът е отрекъл, че е преминал медицински прегледи е немския клуб и е заявил, че остава в Полша.


Спортният директор на Щутгарт Фреди Бобич изрази надежда, че до края на месеца клуба ще привлече нападателя Давер Риаскос от Тихуана и Томер Хемеда от Майорка. За това съобщава Bild.

 

Акаунтът в Twitter rmstrong съобщава, че Сао Пауло е направил официално предложение на Борусия М'гладбах за покупката на Ди Камарго.


Алън Пардю смята да привлече в редиците на „свраките" защитника на Нанси Мосадио Айдара. Според информация на Sky Sports, английският тим е изпратил оферта в размер на 2 милиона паунда до френския клуб.

 

  Сподели
108