Аржентина е първият финалист в Копа Америка 2024


Н. Гавазов

Аржентина е първият финалист в Копа Америка 2024

Приключи първият полуфинален мач от Купата на Америка за 2024 г., в който се срещнаха националните отбори на Аржентина и Канада. Мачът се проведе на стадион "Метлайф" в Ийст Ръдърфорд (САЩ). Главен рефер на срещата беше Пиеро Маса Гомес от Чили. Двубоят завърши с победа на аржентинците с резултат 2:0.

В 23-ата минута нападателят Хулиан Алварес откри резултата в мача с пас на аржентинския полузащитник Родриго Де Пол. В 51-ата минута на срещата звездният нападател Лионел Меси затвърди предимството на номиналните домакини, като се разписа от пас на Енцо Фернандес и оформи крайния резултат.

Така националният отбор на Аржентина стана първият финалист на Копа 2024. Във финала на турнира тимът на Лионел Скалони ще срещне победителя от срещата между Уругвай и Колумбия.

Припомняме, че националният отбор на Аржентина е настоящият носител на Купата на Америка. Отборът спечели турнира, който се проведе в Бразилия през 2021 г. На финала Аржентина победи Бразилия с минималното 1:0 благодарение на гол на крилото Анхел Ди Мария. Последният мач от турнира е насрочен за 15 юли. Мачът започва в 3:00 часа българско време.

  Сподели
243