Чиновник от ФИФА: Англия ще бъде домакин на Мондиал 2018


Н. Гавазов

Чиновник от ФИФА: Англия ще бъде домакин на Мондиал 2018

Ден преди Изпълнителният комитет на ФИФА да направи своя избор относно това, кой ще бъде домакин на Мондиал 2018 и 2022, разкрития на Corriere dello Sport са на път да поставят под съмнение честният избор при гласуването. В свой материал от днес, италианският ежедневник публикува прогнозите на високопоставен чиновник от ФИФА, за това как ще бъдат разпределени гласовете по страни при избор на домакин на Световното първенство по футбол през 2018 година.

Според информацията, на първия кръг те ще изглеждат така: Испания и Португалия - 8, Русия - 7, Англия - 6, Белгия и Холандия - 2. Във втория кръг: Испания о Португалия - 8, Англия - 8, Русия - 7.

В решаващия, трети кръг, според чиновника, който по обясними причини пожелава да остане анонимен, победител ще бъде Англия с 13 гласа срещу Испания и Португалия - 10.

Тази информация обаче явно идва преди новината за днешното отстраняване от гласуване на единственият представител на Океания - Дейвид Чан, тъй като без него бройката на гласуващите бе намалена на 22.

 

  Сподели
89