Кейн оформи дубъл при победата над Финландия


Н. Гавазов

Кейн оформи дубъл при победата над Финландия

Хари Кейн отбеляза дубъл в мача под номер 100 за Англия, за да донесе на пионерите на футбола победа с 2-0 над Финландия в Лигата на нациите.

Имаше четири промени в стартовите 11 на Трите лъва след победата с 2-0 над Ирландия. Рико Луис, Джон Стоунс, Езри Конса и Анхел Гомес получиха своя шанс.

Англичаните веднага започнаха да диктуват играта, но им отне известно време, преди да започнат да застрашават вратата на съперника.

В 21-ата минута вратарят на гостите Лукаш Храдецки парира плътен удар на Хари Кейн от границата на наказателното поле, а минута по-късно задържа топката извън вратата след ретур.

В 23-ата минута Кейн засече с глава центриране на Букайо Сака на далечната греда, но сигналът веднага прозвуча за засада.

В края на първото полувреме Трент Александър-Арнолд отправи няколко неточни удара, включително и от пряк свободен удар.

Второто полувреме започна с три спасявания на Храдецки, но финландците все пак допуснаха в 57-ата минута. Кейн се измъкна от защитник и навлезе в наказателното поле, след което стреля покрай гредата - 1:0.

Англичаните доминираха тотално над съперника, а вторият гол бе въпрос на време. В 76-ата минута резервата Нони Мадуеке пусна късо подаване от десния край на наказателното поле, а Кейн стреля - 2:0.

До края на мача гостите бяха затворени в собственото си наказателно поле и почти не докосваха топката, но избегнаха голям разгром.

Финландия се показа като добре организиран и дисциплиниран отбор. Британците трябваше да бъдат търпеливи, но когато противникът се измори малко, Хари Кейн каза тежката си дума.

  Сподели
41