БФС обявява нов шеф утре


Н. Гавазов

БФС обявява нов шеф утре

Първото заседание на Изпълкома на БФС за сезон 2024/25 ще се проведе утре, а очакванията са след него да има решения, касаещи важни позиции в администрацията.

Трябва да бъде обявен нов изпълнителен директор, като по всяка вероятност това ще бъде Андрей Петров. Той обаче в следващите 8-10 месеца ще съвместява поста с Борислав Попов, който ще напусне след този срок.

Станислав Тодоров от Шумен ще бъде председател на Съдийската комисия на мястото на испанеца Давид Фернандес Борбалан, който остана на позицията малко над една година. Все още има неяснота кой ще бъде мениджър на Съдийската комисия, както и отговорник за системата за видеоповторения (ВАР).

"Заседание на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз ще се проведе на 11 септември, сряда, от 13.00 часа в Национална футболна база "Бояна“.

Сред точките в дневния ред са заложени утвърждаването на новия председател на Съдийската комисия, освобождаването и назначаването на нов изпълнителен директор на централата, предстояща организация по отбелязването на 100-годишнината на българския футбол и въпроси, касаещи управлението на Футболната база, както и телевизионните права във Втора лига.

В 15.00 часа, след края на заседанието, ще се проведе пресконференция в Амфитеатралната зала на Национална футболна база "Бояна“", обяви пресслужбта на БФС.

  Сподели
15