Лудогорец преговаря за лидер на румънци


Н. Гавазов

Лудогорец преговаря за лидер на румънци

Опитният румънски ляв халф-бек Кристиан Ганя (32 г.) е желан от Лудогорец. По информация на местния сайт GSP.ro вече е имало контакти между клуба му Фарул Констанца, воден от легендата Джика Хаджи, и българите, но легендата все още не е дал съгласието си за сделката. Хаджи се колебае да приеме предложението на Лудогорец, тъй като няма заместник отляво в защитата.

Кристиан Ганя би имал по-висока нетна заплата в България, отколкото във Фарул, в който играчът се завърна през януари тази година, след като записа само 5 мача за ФКСБ през предходния сезон. През този левият халф-бек бе неизменен титуляр във всичките 8 кръга, записвайки две асистенции.

Футболистът преминава през доста отбори – Университатя Крайова, Наводари, Брашов, Виторул, Атлетик Билбао, Нумансия, Арис, Панатинайкос. Цената му според tramsfermarkt e около 400 хиляди евро.

Все още не е ясно как точно ще се осъществи евентуалният трансфер на Ганя в Лудогорец, тъй като пазарът у нас затвори. Евентуално може да се мисли за сделка през зимата.

Разградчани пък започнаха подготовката си за гостуването на Крумовград. Двубоят е в неделя от 21:30 часа в Коматево. Все още разградчани се готвят в непълен състав заради националните си състезатели. Временният наставник Захари Сираков продължава да е начело и засега индикациите са, че той ще остане. От щаба му обаче си тръгна помощникът Светослав Дяков. Треньорът на вратарите Здравко Здравков бе част от екипа на Илиан Илиев в националния ни отбор.

  Сподели
21