Ериксен се завърна на Европейско с гол, но Словения измъкна точка (видео)


FUTBOL-TV

Ериксен се завърна на Европейско с гол, но Словения измъкна точка (видео)

Дания и Словения завършиха при равенство 1:1 в мач от първия кръг в група "С" на Европейското първенство по футбол. Титуляр в състава на Словения бе бившият защитник на Лудогорец Жан Карничник, който през декември миналата година бе трансфериран в тима на Целе. За словенците пък последната контрола преди Евро 2024 бе срещу България в Любляна, а срещата завърши при 1:1.

По-късно тази вечер в другия мач от група "С" на Еврошампионата един срещу друг се изправят Сърбия и Англия.

Във втория кръг на първенството за Словения предстои двубой срещу сърбите на 20 юни, а отборът на Англия ще играе срещу датчаните.

Датчаните започнаха активно двубоя в Щутгарт и в 11-ата минута Андреас Кристенсен засече топката след центриране, но с глава прати топката над вратата на съперника. Тимът на Словения пропусна добра възможност да реализира в 16-ата минута, след като Бенямин Шешко получи удобен пас и отправи изстрел от далечна дистанция, но бе неточен.

Дания поведе с 1:0 в 17-ата минута чрез Кристиан Ериксен. Йонас Винд асистира за попадението с отлично подаване към Ериксен в наказателното поле и той се разписа от близко разстояние, пращайки топката в долния ляв ъгъл на вратата на словенците. За Кристиан Ериксен голът в първия му мач на Евро 2024 дойде три години след като получи сърдечен арест на предишното издание на турнира през 2021-а.

Пак той бе в основата на нова атака за Дания в 28-ата минута, но не овладя добре топката и тя бе изчистена от защитата на Словения. Две минути по-късно стражът на датчаните Каспер Шмайхел трябваше да се намесва след удар на Андраж Шпорар.

Кристиан Ериксен пропусна още две възможности за датчаните в 40-ата и 43-ата минута като първо с глава прати топката над вратата на Словения, а след това бе изведен добре и стреля, но отново неточно.

В 52-ата минута словенските футболисти имаха претенции за дузпа след падане на Шпорар в наказателното поле на Дания, но главният съдия Сандро Шерер не отсъди такава. Ситуацията бе проверена със системата за видеоарбитраж-ВАР, но решението на Шерер бе потвърдено.

Расмус Хьойлунд бе близо до втори гол за датчаните в 65-ата минута, но вратарят Ян Облак се прояви със страхотно спасяване, а две минути след това и Словения пропиля възможност за изравняване след като Адам Гнезда-Черин отправи хубав удар с глава, но вдясно от вратата на Дания.

Между 75-ата и 76-ата словенците пропуснаха още два шанса. Първо Андраж Шпорар пропусна от близко разстояние, а малко по-късно Бенямин Шешко удари греда.

Отборът на Словения все пак успя да стигне до изравнително попадение в 77-ата минута, когато Ерик Янжа преодоля Шмайхел с точен изстрел за 1:1. Шпорар можеше да направи резултата 2:1 в полза на словенците, но стреля над вратата в 79-ата минута, а три по-късно пропиля още една възможност за второ попадение.

До края на срещата двата тима си отбелязаха нов гол и резултатът остана 1:1, фиксирайки първото равенство от началото на Европейското първенство в Германия.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
128