Усик с жест към Джошуа и Дюбоа


Н. Гавазов

Усик с жест към Джошуа и Дюбоа

Безспорният световен шампион в тежка категория Александър Усик обяви, че се отказва от пояса на IBF и ще загуби абсолютния си статут.

Така украинският боксьор ще даде възможност на двамата си бивши съперници Антъни Джошуа и Даниел Дюбоа да играят за титлата.

"Здравейте на всички. Антъни и Даниел, слушайте, знам, че коланът на IBF е важен за вас. Нека го наречем моят подарък до 21 септември. Благодаря на Бог за всичко. Слава на Украйна“, каза Усик във видео в Instagram .

Също така украинският боксьор написа в социалната мрежа: "Коланът на IBF е моят подарък за вас на 21.09.2024 г. Светът обича силните. Вашият приятел, абсолютният световен шампион в супертежка категория Александър Усик".

Ще припомним, че екипът на Усик се обърна към Международната боксова федерация (IBF) да направи изключение за него и да му позволи да запази статута на абсолютен шампион в реванша с Тайсън Фюри. От организацията обаче на свой ред настояха украинецът да се бие със задължителния претендент Даниел Дюбоа или да освободи титлата.

  Сподели
64