Левски привлича румънски национал?


Н. Гавазов

Левски привлича румънски национал?

Румънският полузащитник Тудор Балуца е в полезрението на Левски. Той е бил предложен на сините, твърди "Тема Спорт“. 25-годишният футболист ще може да премине на "Георги Аспарухов“, тъй като контрактът му с Фарул Констанца изтича. Този тим завърши на 4-то място в първенството, а само преди дни загуби с 0:1 от Черно море в контрола.

Халфът вече е отхвърлил няколко предложения от родината си. Той е имал оферти от букурещките Динамо и Рапид, както и от ЧФР Клуж, но за момента ги е отклонил. Същото е сторил и с интерес от Саудитска Арабия, защото иска да продължи да играе в Европа.

През сезон 2023/24 Балуца изигра 20 мача за Фарул. В тях отбеляза 2 гола и направи също толкова асистенции. Дефанзивният халф има и 12 срещи за националния отбор на Румъния, за който дебютира на 31 май 2018 година. Той обаче не попадна в селекцията на Еди Йорданеску за европейското първенство в Германия.

Треньорът на Левски Станислав Генчев има контакти в Румъния, защото носи екипа на местния Васлуй. Както е известно, сините проявяват интерес и към друг играч от местното първенство. Това е централният защитник Марко Столник. Хърватинът, който може да действа и като дефанзивен халф, има договор с УТА Арад до края на месеца, след което е свободен агент.

Желанието на Генчев е възможно най-скоро в отбора да бъде взет бранител, който играе с ляв крак. Той ще трябва да замести продадения в Норич Хосе Кордоба. А за средата на терена му е нужен футболист, който има сходен профил с този на напусналия национал Андриан Краев.

  Сподели
63