Без голове и без промяна в групата на Англия


И. Ангелов

Без голове и без промяна в групата на Англия

Англия ще продължи като първа в групата си без да демонстрира особен футбол в Евро 2024 г. дотук след три изиграни кръга, като днес срещу Словения тимът не вкара и не получи за 0:0, колкото завърши и двубоят между Дания и Сърбия в групата. Словения продължава от третото място (след Англия и Дания) напред в турнира за първи път в историята си.

Първото полувреме не бе сполучливо за англичаните, които владееха повече и използваха активно левия фланг чрез Трипиър и Фоден, но двамата бяха проваляни от колегите си в нападение. В най-добрите положения Фоден имаше добър удар от пряк-свободен, който вратарят спаси, а в друг случай крилото асистира и за гол на Сака, който бе отменен поради засада. Хари Кейн се размина със сантиметри от гола при едно перфектно подаване на Трипиър от крилото.

Първото полувреме между Дания и Сърбия не предложи повече качество. Тук изглежда само Дания играеше и пробваше редки удари чрез Ериксен или Хьойлунд, без резултат. И така на почивката ситуацията между всички тези отбори откъм класиране изглеждаше по следния начин:

На почивката за Англия в игра се появи Коби Мейно на мястото на Конър Галахър в опит на Саутгейт нещо да се промени. Словения прие играта в своето поле, но англичаните така и не намериха пътя до вратата, включително след появата и на Палмър и Александър-Арнолд в игра.

Нищо по-вълнуващо не се случваше и между Дания и Сърбия същевременно, и така нито голове, нито промяна в статуквото видяхме в тази вечер.

 

  Сподели
176