Вили Вуцов: Илиан Илиев получи шанс да развие идеите си


Н. Гавазов

Вили Вуцов: Илиан Илиев получи шанс да развие идеите си

Футболният треньор Велислав Вуцов гостува в предаването "Арена спорт“ по БНТ, в което коментира актуални теми около националния отбор на България след равенствата с Румъния и Словения в приятелски мачове. Вуцов похвали селекционерът Илиан Илиев, под чието ръководство националите ни по футбол все още не нямат загуба.

"Не сме толкова слаби, колкото изглеждахме през последните години. Радвам се, че се даде възможност на български треньор да работи. Категорично бях против чужденците не защото са чужденци, а защото не можем да си позволим да назначим класен, скъп чужденец за селекционер. Винаги съм казвал, че в България имаме поне 10 много добри треньори. Илиан Илиев получи шанс да развие идеите си, той направи семпли неща, които работят. Спря с глупавите експерименти да променя схемите всеки мач, успя да обедини момчетата, стесни кръга от хора, с които работи. Резултатите са повече позитивни от очакваните“, коментира Вуцов.

"При предишния селекционер имаше страхотни измислици – по пет, шест човека нови във всеки мач. Мислеха ни за маймуни. Сега Илиан (Илиев) успя да организира отбора“, каза още Вуцов.

Бившият треньор на Янтра сподели също, че е крайно време в родното първенство да се гласува доверие на повече български треньори.

"Не ми харесва, че толкова много чужденци играят в нашето първенство. Дойде време разделно. Дайте да сложим в нашето първенство да има поне по 3-4 българи на терена. Така ще дадем и по-голям избор на Илиан Илиев за националния отбор. Имаме потенциал, не сме толкова мъртви, колкото изглеждаме, но трябва да развиваме нашите играчи“, каза Вуцов.

Специалистът коментира и очакванията си за предстоящото европейско първенство.

"Очаквам да има много равностойни мачове и много изненади. През последните дни се изиграха много контроли, но отборите не показаха възможностите си в тях. Видяхте, че румънците и словенците, с които завършихме при равенства, нито за момент не се хвърлиха да спечелят на всяка цена. Физическото състояние на отборите ще бъде ключов фактор. Това ще бъде голямата разлика“, каза Вуцов.

Вуцов все пак открои и някои от личните си фаворити.

"Испания е силна. Хърватия, в контролите които гледах, също ми хареса. Португалия има много дълга резервна скамейка. Не бих отписал никого. Очаквам да има изненади, защо не от отбори като Сърбия, Швейцария или Австрия“, сподели Вуцов.

  Сподели
65