Емо Костадинов тегли жребия за Евро 2019 за девойки


FUTBOL-TV

Емо Костадинов тегли жребия за Евро 2019 за девойки

Футболната легенда и настоящ член на Изпълнителния комитет на БФС Емил Костадинов ще изтегли жребия за Евро 2019 за девойки до 17 години.

Официалната церемония, насрочена за 11:30 ч. на 5 април ще бъде водена от телевизионната водеща и Мис България 2006 Славена Вътова. Събитието ще се проведе в хотел "Фламинго Гранд“ в КК "Албена“ и на него освен делегации на отборите-участници, ще присъстват и представители на градовете-домакини и футболните клубове, чиито стадиони ще приемат мачовете от първенството. Тегленето на жребия, което ще определи в коя от двете групи ще попадне всеки един от осемте финалисти, както и пресконференцията след него, ще бъдат излъчени на живо на официалната фейсбук страница на Евро 2019 https://www.facebook.com/UEFA-EURO-2019-Women-U17-423743185101272/. 

Припомняме, че четири години след изключително успешно организираното Европейско първенство за юноши до 17 години, България отново ще бъде под светлините на прожекторите. Страната ни за втори път ще приеме голям форум на Стария континент, след като от 5 до 17 май ще бъде домакин на Европейското за девойки до 17 години.

Националният отбор на България получава право на участие като представител на страната-домакин, а компания ще му правят седемте най-добри тима в Европа. Честта да ги приемат пък ще имат Добрич, Каварна и Балчик, и курортен комплекс "Албена“.

Участие в шампионата ще вземат отборите на България, Англия, ХоландияИспанияГерманияПортугалияДания и Австрия. Те ще бъдат разпределени в две групи по четири отбора. Първите два от всяка група пък ще продължат напред по пътя към европейската титла, чийто нов носител ще се определи във финала на 17 май в КК "Албена“.

  Сподели
380